Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Boeken Top Tienen (week 8, 2016)

door Sander (Hebban Crew) 1 reactie
De Hebban Boeken Top 10 toont de titels binnen een genregroep die het meest in beweging waren in de afgelopen week. De top 10 wordt berekend op basis van het aantal pageviews, waarderingen, favorieten en boekenplank-activiteiten van de lezerscommunity. Dit zijn de nummers 1 van deze week.

Hebban Boeken Top 10 (Literatuur)

De nummer 1 van deze week: 
Pogingen iets van het leven te maken. Het geheime dagboek van Hendrik Groen - Hendrik Groen

Hendrik Groen is wel oud maar niet dood, en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid te nemen van dit charmante personage...

Zie de volledige boeken top 10 voor literatuur

Hebban Boeken Top 10 (Thrillers)

De nummer 1 van deze week: 
Middernachtzon - Jo Nesbø

Jon is op de vlucht. Sinds hij een van Oslo's beruchtste drugsbazen heeft belazerd weet hij dat zijn leven op het spel staat. Hij duikt onder in een afgelegen bergdorp in het noordelijkste puntje van Noorwegen, daar waar de zon nooit ondergaat. In de kleine, gelovige gemeenschap wint hij het vertrouwen van Lea en haar zoontje Knut, die hem van een geweer en eten voorzien. Jon trekt zich terug in een hut in de bossen en wacht op wat komen gaat. Maar de middernachtzon drijft hem langzaam tot waanzin. En zijn belagers zijn hem op het spoor...

Zie de volledige boeken top 10 voor thrillers

Hebban Boeken Top 10 (Feelgood)

De nummer 1 van deze week: 
Voor jou - Jojo Moyes

Louisa's wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. 
Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen - een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin - maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken? 

Zie de volledige boeken top 10 voor feelgood

Hebban Boeken Top 10 (Fantasy)

De nummer 1 van deze week: 
De stad van de alchemist - Natalie Kock

In De stad van de alchemist gaat Alexa Westerhof op zoek naar de geschriften van de zeventiende-eeuwse magus Morgenstern. Kan zijn muziek de wereld vernietigen of juist verbeteren? En mag je magie opdringen aan de wereld als die daar beter van wordt? Welk spel spelen Jeremy Crowley en Augustus Fenrick? Samen met haar grootvader en vrienden duikt Alexa in de geschiedenis van geheime Londense genootschappen om een antwoord te vinden op alle vragen en te voorkomen dat Morgensterns theorieën in verkeerde handen vallen. Raadselachtige sterfgevallen zorgen voor onrust in Londen en als er rellen uitbreken, lijken de dagen van de stad geteld. Intussen moet Artemus Jones zich verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij de gebeurtenissen van twintig jaar geleden en zwerft er een dakloze rond die meer te verbergen heeft dan zijn identiteit.

Zie de volledige boeken top 10 voor fantasy

Hebban Boeken Top 10 (Young Adult)

De nummer 1 van deze week: 
Schuld - Mel Wallis de Vries

Op een school plegen enkele leerlingen kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen overeenkomst tussen de jongeren te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en ze kennen elkaar amper. De politie bestempelt het als een trieste samenloop van omstandigheden. Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een brief die alles verandert: Jij bent de volgende...

Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar.

Zie de volledige boeken top 10 voor Young Adult

Hebban Boeken Top 10 (Non-Fictie)

De nummer 1 van deze week: 
Charlotte Pia de Jong

De verloskundige tilt mijn kind op, en weegt haar. Daarna kijkt ze haar van top tot teen zorgvuldig na. Ik zie hoe ze een vinger op haar rug legt en even stilhoudt. Een fractie van een seconde maar, en toch lang genoeg om mij te doen beseffen dat er iets niet in orde is. ‘Wat zie je?’ vraag ik haar. Ze wijst naar een plekje op haar rug. Een zacht, rozig heuveltje. Ze drukt haar wijsvinger erop, en als ze die weghaalt, is het plekje blauw. De kleur van een meertje in een bos, rond het middaguur. ‘Wat is dit?’ vraag ik. ‘Ik weet het niet,’ zegt ze, terwijl ze opnieuw haar vinger erop legt. ‘Ik heb dit nog nooit gezien.’ Ze pakt het formulier waarop ze alles van de bevalling bij­ houdt en begint te schrijven. De muren komen dichterbij, de kamer sluit ons in. ‘Wat schrijf je op?’ vraag ik. ‘Dat ze een plekje heeft,’ zegt ze, terwijl ze doorschrijft. ‘Wat schrijf je precies op?’ vraag ik. Ze draait haar hoofd naar me toe. Haar blik stelt me op geen enkele manier gerust.’

Charlotte is het diep persoonlijke relaas van Pia de Jong over het jaar waarin zij haar pasgeboren, doodzieke dochter koesterde binnen de veilige cocon van haar gezin.

Zie de volledige boeken top 10 voor non-fictie

Hebban Boeken Top 10 (Culinair)

De nummer 1 van deze week: 
Het boek van Jet - Jet van Nieuwskerk

Van katerontbijt, healthy tussendoortjes en pre- en after workout food tot eten met een date, cocktails en koken voor een groep vriendinnen - in 'Het boek van Jet' onthult Jet van Nieuwkerk haar favoriete recepten voor een happy en healthy leven, niet te streng en al helemaal niet saai. De recepten worden gelardeerd met allerhande tips onder de welbekende hashtag #tipvanjet, zoals Spotify-lijstjes voor tijdens het hardlopen en ideeën hoe je de tafel feestelijk dekt. (Verschijnt eind mei 2016)

Zie de volledige boeken top 10 voor culinair

Hebban Boeken Top 10 (Junior)

De nummer 1 van deze week: 
Schuld - Mel Wallis de Vries

Op een school plegen enkele leerlingen kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen overeenkomst tussen de jongeren te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en ze kennen elkaar amper. De politie bestempelt het als een trieste samenloop van omstandigheden. Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een brief die alles verandert: Jij bent de volgende...

Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar.

Zie de volledige boeken top 10 voor juniorOver de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
471 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Boeken Top Tienen (week 8, 2016)

 

Gesponsorde boeken