Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Boeken Top Tienen (week 9, 2016)

De Hebban Boeken Top 10 toont de titels binnen een genregroep die het meest in beweging waren in de afgelopen week. De top 10 wordt berekend op basis van het aantal pageviews, waarderingen, favorieten en boekenplank-activiteiten van de lezerscommunity. Dit zijn de nummers 1 van deze week.

Hebban Boeken Top 10 (Literatuur)

De nummer 1 van deze week: 

Nachtblauw - Simone van der Vlugt

De nieuwe historische roman van bestsellerauteur Simone van der Vlugt speelt zich af in het 17de eeuwse Delft. De officiële recensies laten nog even op zich wachten, maar de lezers op Hebban omarmen Nachtblauw met een gemiddelde van vierenhalve ster (23 lezers). 

Zie de volledige boeken top 10 voor literatuur

Hebban Boeken Top 10 (Thrillers)

De nummer 1 van deze week: 

Ik ben Pelgrim van Terry Hayes

De Hebban Thriller Award-winnaar van 2014 stond ruim een jaar lang onafgebroken in de Bestseller 60. Het 5 sterren-debuut van scenarioschrijver Terry Hayes verscheen onlangs in een midprice-editie. Het boek telt op Hebban meer dan 850 waarderingen en voert ook de Hebban Boeken Top 100 aller tijden aan.

Zie de volledige boeken top 10 voor thrillers

Hebban Boeken Top 10 (Feelgood)

De nummer 1 van deze week: 

Een leven na jou van Jojo Moyes

Voor jou van Jojo Moyes, vorige week nummer 1, wordt deze week keurig afgelost door haar het vervolg. In Een leven na jou geeft Lou zich op voor voor een groepscursus rouwverwerking: ‘Wat ik het meest interessant vond aan het begrip rouw is de verwachting dat je eerst een verschrikkelijk verdriet hebt, daarna verschillende stadia doorloopt, en daarna gewoon verder gaat met leven. Iedereen die ik ken die om iemand heeft gerouwd zegt dat het niet zo werkt,’ aldus de schrijfster.

Zie de volledige boeken top 10 voor feelgood

Hebban Boeken Top 10 (Fantasy & SF)

De nummer 1 van deze week: 

Slaap zacht Johnny Idaho van Auke Hulst

Als je weet dat Slaap zacht Johnny Idaho van Auke Hulst op de shortlist staat van de eerste romanprijs van de Harland Awards (de bekendste fantasy-bekroningen in het Nederlands taalgebied), dan zul je minder verbaasd zijn van de nummer 1 positie in de categorie Fantasy & Sciencefiction. Slaap zacht, Johnny Idaho is een near future roman, waarin een aantal technologische, maatschappelijke en economische veranderingen in een spannend verhaal uitgewerkt worden. 

Zie de volledige boeken top 10 voor fantasy

Hebban Boeken Top 10 (Young Adult)

De nummer 1 van deze week: 

Vlammen van Suzanne Collins

Een boek uit 2009. Het doet ons deugd. Het tweede deel in de populaire Hongerspelen-reeks van Suzanne Collins blijft een grote aantrekkingskracht houden op jong en oud. Met 487 waarderingen (gemiddeld 4,5 sterren) behoort het YA-boek tot de populairste in haar categorie. Waarom nu hot op Hebban? Misschien heeft de overstap van veel Dizzie-leden naar Hebban ermee te maken. We zien in alle categorieën veel oudere bestsellers voorbij komen, waaronder drie delen uit de Divergent-reeks in de top 5 YA. 

Zie de volledige boeken top 10 voor Young Adult

Hebban Boeken Top 10 (Non-Fictie)

De nummer 1 van deze week: 

Ma van Hugo Borst

In november verscheen de zeer persoonlijke bundel Ma van Hugo Borst en het belandde in de eerste week direct op de nummer 1-positie van de Bestseller 60. In eerste twee maanden tijd gingen er al zo'n 50.000 exemplaren over de toonbank. Het verhaal over zijn dementerende moeder blijft velen aanspreken. Het werd door Hebban beoordeeld met vijf dikke sterren ('een monument en een pareltje'). De lezers vinden het gemiddeld vier sterren waard. 

Zie de volledige boeken top 10 voor non-fictie

Hebban Boeken Top 10 (Culinair)

De nummer 1 van deze week: 

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari van Sarena Solari

Het boek is nog warm van de drukker en het ligt sinds vorige week in de winkel. Maar het ongelofelijke succes van 'Heel Holland Bakt' op televisie zet zich naadloos door in boekenland. HHB-winnaar van 2015 Sarena Solari deelt in dit boek haar voorliefde voor Italiaanse bakrecepten. Het is wachten op de eerste recensie(s). 

Zie de volledige boeken top 10 voor culinair

Hebban Boeken Top 10 (Junior)

De nummer 1 van deze week: 

Oorlogswinter van Jan Terlouw

Ondanks de oorspronkelijke verschijningsdatum (1972) zal de nummer 1 in de categorie Junior voor weinig bezoekers van Hebban een verrassing zijn. Oorlogswinter van Jan Terlouw werd door de stichting ‘Geef mij maar een boek’ verkozen tot eerste actieboek en is het sinds 20 februari voor slechts 1 euro te koop in de boekhandel. Ter gelegenheid hiervan verkozen wij de klassieker vorige week tot Boek van de Week en publiceerden we een openhartig interview met de inmiddels 85-jarige schrijver.

Zie de volledige boeken top 10 voor juniorOver de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Boeken Top Tienen (week 9, 2016)

 

Gesponsorde boeken