Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban Feelgood recensie top 5

Op Hebban Feelgood lichten we elke maand vijf recensies uit, die vorige maand zijn geschreven door onze Hebban-recensenten. Recensies die opvallen vanwege het overtuigende oordeel of de mooie schrijfstijl. Bekijk hier de Hebban Feelgood recensie top 5 van mei.

Marijke Verhoeven over Verrukkelijk - Ruth Reichl ****
Het mooi ontworpen omslag en de goed gekozen titel van Verrukkelijk doen het boek eer aan; het is inderdaad verrukkelijk leesvoer. Alle smakelijke ingrediënten zijn daarvoor dan ook aanwezig: een melancholieke hoofdpersoon, een oud en mysterieus huis, een raadselachtige geschiedenis en een kijkje in het dagelijkse leven in een wereldstad.

Paula Heeger over Lekker is dat! - Anne West ****
Anne West heeft weer een fantastische chicklit geschreven, kunnen we wel zeggen. Waar het boek eerst lijkt op een standaardverhaal van een vrouw die erachter komt dat haar man vreemdgaat, zo lijkt dat na een paar hoofdstukken totaal niet meer zo. Het bruist van de avonturen.

Kamila Straatsburg over Juffrouw Holle - Fleur Brockhus en Karima O’Flynn ****
Juffrouw Holle is een ongewoon, aardig en wijs boek. Het lukt de schrijfsters om een sprookjesachtige sfeer te scheppen, waarbij het draadje tussen wat nog wel en wat niet meer realiteit is en kan zijn, dun en strakgespannen blijft.

Diana van Eynde over Hitte - Lis Lucassen ****
Hitte is een zomers boek. Ondanks dat de geheimen zwaar zijn, heeft Lis Lucassen het op een prettige manier weten te beschrijven. Tijdens het lezen voelt het geen moment zwaar aan. Pas wel op, de seksscènes zijn bijna net zo heftig als de geheimen. En dat is juist mooi. Past bij het verloop van het verhaal. Heftig en heet, blijkbaar twee dingen die mooi samengaan!

Kamila Straatsburg over De celliste van Portofino - Alyson Richman ****
De celliste van Portofino is vooral mooi. Een sterk visueel, elegant taalgebruik, een verhaal dat loopt als een vloeiend, harmonieus muziekstuk. Het is niet nodig om te overpeinzen of het realistisch genoeg is, of de karakters niet een tikje te geëxalteerd zijn, de schoonheid van het verhaal maakt dat onnodig. Lezer, leun achterover en laat je al lezend meevoeren naar een wereld waar liefde, gevaar, muziek en schoonheid van de natuur in elkaar overvloeien in een inspirerend, onvergetelijk avontuur.Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Hebban Feelgood recensie top 5

 

Overig

Gesponsorde boeken