Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban Literatuur recensie top 10 - oktober

Ook deze maand lichten we op Hebban Literatuur tien recensies uit, die vorige maand zijn geschreven door onze Hebban-recensenten. Recensies die opvallen vanwege het overtuigende oordeel of de mooie schrijfstijl. Bekijk hier de Hebban Literatuur recensie top 10 van oktober.

Gerd Boeren over Oogst - Jim Crace ****

"In Oogst zet Crace een hechte gemeenschap neer die op amper vijf dagen totaal ontwricht wordt. Uit die ontwrichting is geen genoegen te scheppen, maar uit de rake verwoordingen, het universele verhaal, de overduidelijke genegenheid voor de medemens en de sporadische humor heel zeker wel."

Hinke Brinkman over Papegaai vloog over de IJssel - Kader Abdolah ****


"De Perzische dichter die de kunst verstaat met liefde, inzicht en humor te schrijven over de botsingen tussen de Nederlandse en exotische maatschappijen, laat Nederland groeien tot de homogene maatschappij die de diversiteit dicteert."

Ellen IJzerman over De werkelijkheid houdt het lang vol - Y. Né *****

"Op speelse wijze en met humor laat Né ons nadenken, en als gevolg daarvan, anders denken over ‘de’ werkelijkheid. De wijze waarop dat gebeurt is terloops, grappig en vooral beeldend. Regelmatig zelfs een tikje slinks."

Immy Niemeijer over De lieve vrede - Geertje Kindermans **

"Waar het alle potentie had om spannend en beklemmend te worden omdat de hoofdpersoon wordt meegezogen in gebeurtenissen en er niks aan lijkt te kunnen doen, blijft het verhaal behoorlijk saai en aan de oppervlakte."

Wout ten Have over Factotum - Charles Bukowski ****

"Bukowski schrijft met een simplistisch ogende stijl, maar schijn bedriegt. Kort en krachtig weet ‘Buk’ de lezer van gebeurtenissen uit zijn leven te bedienen. Hierbij is, door beeldspraak die niet voor de hand ligt maar daardoor des te treffender is, direct duidelijk hoe de zaken ervoor staan. Dit doet hij met een eigenaardige, Bukowski-eigen droge humor. "

Margriet Cobben over Roxy - Esther Gerritsen ****

"Esther Gerritsen schildert in prachtige scènes en dialogen een vrouw die niet vanzelf mee kan doen in het leven. Die moeite heeft met relaties en vlucht in haar opwellingen. Die je als lezer beurtelings afstoot en vertedert en je aan het eind in verwarring achterlaat."

Sandra Niemeijer over Huis van herinneringen - Nicci Gerrard *****

"Nicci Gerrard kan als geen ander een personage invoelbaar maken en een roman zó opbouwen dat er onderhuidse spanning ontstaat."

Lindy de Jong over Efter - Hanna Bervoets ****

"Efter is geslaagd als gedachte-experiment, zoals de schrijfster haar boek zelf vooral beschouwt (zie interview), maar ook als een onderhoudende en slimme roman die de lezer weet te verrassen en zelfs aan het denken zet over de huidige samenleving."

Jan Jorna over Kleine mislukkeling - Gary Shteyngart ****

"Het verhaal van Gary lijkt zo een treurige vertelling te worden, maar vanaf het begin weet Shteyngart er toch een vrolijke leeservaring van te maken. Zijn humoristische stijl laat je soms hardop lachen, wat weinig schrijvers gegeven is."

Kanta Dihal over De harpij - A.N. Ryst ****

"Voor het feit dat er blijkbaar twintig jaar aan deze roman gewerkt is, is het verhaal verrassend actueel – of zijn wij zo weinig veranderd in twintig jaar? Er zitten ook werkelijk realistische elementen in dit boek, dat een scherpe analyse van de mensheid geeft, en een verrassende verklaring omtrent de afwezigheid van God in onze wereld."

Klik hier voor meer recensies.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Hebban Literatuur recensie top 10 - oktober

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken