Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban organiseert De Literaire Leesclub Tiendaagse 2017

door Hebban Crew 63 reacties
Online leesclubs, niet iedereen is er bekend mee. Omdat de Hebban Leesclubs een ontzettend leuk en bovendien belangrijk onderdeel zijn van Hebban, organiseren we van 15 tot en met 24 november de Literaire Leesclub Tiendaagse. Zodat iedereen kan ontdekken hoe vreselijk leuk het is om deel te nemen aan een online leesclub. Mis het niet, want we gaan iets geweldig leuks doen...

Tijdens de Literaire Leesclub Tiendaagse schotelen we je leuke artikelen voor over de Hebban Leesclubs, maar het leukste zijn natuurlijk: de leesclubs! We gaan weer blind date-leesclubs doen. Alle blind date-titels zijn literaire romans. Is dat je genre niet, wees niet getreurd, er komen ook reguliere inschrijvingen online in deze periode voor thrillers, feelgoodromans, Young Adult-titels en Engelstalige boeken. Veel plezier!

Blind date met een boek

In de zomer van 2017 organiseerden we ze voor het eerst, blind date leesclubs. Wat was dat spannend, je inschrijven voor een online leesclub zonder dat je wist wat je te lezen kreeg. Het bleek een enorm succes, ook al had niet iedereen het boek van zijn dromen te pakken. De ervaringen met een boek dat je wellicht normaal niet zou oppakken en de discussie met tien medelezers die in hetzelfde schuitje zitten, bleek een schot in de roos. Er werd direct na afloop gevraagd door de lezers: wanneer doen we dit weer?!

Nou, nú dus!

Deze keer pakken we het een klein beetje anders aan. Tijdens de Literaire Leesclub Tiendaagse lichten we elke dag een tipje van de sluier op voor een van de blind date boeken door middel van een kort fragment, steekwoorden en de voor het boek beoogde lezer. Op de laatste dag van de Literaire Leesclub Tiendaagse openen we de inschrijvingen voor alle blind date leesclubs en kun jij kiezen welke blind date jij wel zou willen aangaan. Na de inschrijvingen laten we je alleen weten óf je bent geselecteerd, maar niet voor welk boek. Dat ontdek je pas op het moment dat het bij je op de mat valt. Zorg ervoor dat je In bezit-plank is bijgewerkt, want anders loop je de kans een boek te ontvangen dat je al hebt.

 

   

Literatuur? Blegh!

Tot in het einde der dagen zal er gediscussieerd worden over wat 'literatuur' nou eigenlijk precies is. Je zult altijd evenveel meningen en definities horen als er mensen zijn. Is literatuur altijd ingewikkeld en moet je er altijd vreselijk veel moeite voor doen? Welnee! Is het gortdroog en saai? Ha, zeker niet! Wat is het dan wel? De literaire roman bevindt zich op een reusachtige plateau van mogelijkheden, dieptes, stijlen, onderwerpen en sferen. Niet elk boek is geschikt voor elke lezer. Kijk dus goed naar de blind date-introducties, kies de optie waar jij denkt blij van te worden en laat je dan meenemen door het boek. Heb je een prachtige leeservaring, geweldig! Is je relatie met je blind date moeizaam, werp jezelf dan volledig in de strijd. Je hoeft niet te eindigen met een 5*-recensie, maar wel met een indrukwekkende, leuke en boeiende ervaring samen met je medelezers.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies?

Op Hebban lopen jaarlijks ruim honderd online leesclubs. Voor de fanatieke Hebbanbezoeker is het vaste prik om te kijken voor welke nieuwe titels je kunt inschrijven. Wat een leuke verrassing is het als je een mail ontvangt met de mededeling dat je ingeloot bent en het boek gratis zult ontvangen. Weet jij nog niet hoe het werkt? Na dit artikel ben je helemaal op de hoogte en kun jij ook meedoen!

Ben jij zelf al een doorgewinterde leesclubdeelnemer, dan vind je hier wellicht toch nog wat antwoorden op vragen. En uiteraard is dit artikel én de Tiendaagse het ultieme middel om je vrienden te overtuigen eens mee te doen met een Hebban Leesclub.

 

Zegt het voort, zegt het voort. Leesclubs op Hebban zijn leuk!

Mis niks! Meld je aan voor de Leesclubnieuwsbrief van Hebban Over de auteur

Hebban Crew

2344 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban organiseert De Literaire Leesclub Tiendaagse 2017