Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Proza Pitch #3 bij Barts Boekenclub - editie 2016

Tijdens de Hebban Proza Pitch kunnen schrijvers in filmpjes van 2 minuten (de 'elevator pitch') hun boek onder de aandacht brengen van lezers. Vandaag de proza pitches van de derde editie tijdens Barts Boekenclub in het Betty Asfalt Complex: Martijn Neggers en Paulien Timmer. Je kunt je nog steeds aanmelden voor de Hebban Proza Pitch!

De mensen die achterbleven van Martijn Neggers

Hoofdpersoon Martijn Neggers, een medewerker in een kantoorboekhandel in Valkenswaard, besluit op een dag het kleine Brabantse dorp te verruilen voor het iets grotere Tilburg. Vol goede moed gaat hij op zoek naar zijn dromen en een grootser leven. Maar al snel blijkt dat het leven niet echt op zoek is naar hem. Pas als hij oud is en er niets meer aan te doen is, realiseert hij zich dat het leven hem niets heeft gebracht. Dan besluit hij angstvallig zijn hele leven nog eens in detail de revue te laten passeren, hopend dat hij ergens iets over het hoofd heeft gezien, zich iets of iemand te herinneren die de moeite van het leven waard was…

De mensen die achterbleven is een roman over vriendschap en over de hoop op een groots en meeslepend leven. En over teleurstelling, vooral over teleurstelling.

Lang + gelukkig van Paulien Timmer

Sprookjes eindigen op het moment dat het gelukkige stel samen hun toekomst tegemoet gaat. Maar in de realiteit begint hier het routineuze leven van alledag, dat niet zelden te maken krijgt met sleur, ruzie en overspel. Negatieve verhalen over het huwelijk zijn gemakkelijk voorhanden; ieder roddelblad staat vol met scheidingen en buitenechtelijke relaties, en relatietherapeuten richten hun boeken op de stellen die al in de problemen zitten. Dit riep bij de 27-jarige Paulien Timmer tal van vragen op. Zijn er ook lang en gelukkig getrouwde stellen? Waarom hoor je daar nooit iets over? Bestaat het eigenlijk wel, lang én gelukkig? Kun je na meer dan veertig jaar samenzijn nog vlinders voelen? Voor antwoorden op deze en vele andere vragen richtte zij zich tot de enige groep die met recht kan zeggen dat ze het weten: degenen die het waarmaakten. Honderd koppels die langer dan veertig jaar getrouwd zijn onthulden hun ervaringen en de mooiste liefdesverhalen.

 

Heb jij je Elevator Pitch al klaar?

We zijn altijd op zoek naar leuke deelnemers voor de Hebban Proza Pitch. Is je debuutroman nét verschenen of ligt je tiende boek (vijfde, zesde of negende mag natuurlijk ook) nu in de winkel. Vertel erover live on stage aan het enthousiaste publiek van Barts Boekenclub. Alle pitches worden opgenomen en gepubliceerd op Hebban.

Hier vind je eerdere pitches.
Meer weten? Gebruik het contactformulier.Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Proza Pitch #3 bij Barts Boekenclub - editie 2016

 

Gerelateerd

Over

Martijn Neggers

Martijn Neggers

Martijn Neggers (Eindhoven, 1987) woont en werkt in Tilburg en schreef onder and...

Paulien Timmer

Paulien Timmer

Paulien Timmer (1988) begon de zoektocht naar lang en gelukkig getrouwde stellen...

Gesponsorde boeken