Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #22: complotten, demonstranten en een opstandige kloon

Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Martijn zijn persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat hij je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(0)
Een literair tijdschrift in boekvorm: DW B is het op één na oudste literaire tijdschrift in het Nederlandse taalgebied, maar het gaat met de tijd mee: deze editie gaat over complotten. Redacteur Arnoud van Adrichem heeft verhalen en essays rond dit onderwerp bijeen gebracht. Actueel en interessant!
(0)
Bill Mensema stond in de literaire scene van Groningen en omstreken bekend om zijn bombastische optredens (Doem Dada schalde het van het katheder). Tegenwoordig werkt hij aan een ambitieus opus: Decade. Tien korte romans over zijn jaren tachtig, een fascinerend project.
(0)
Het Polity universum van postcyberpunk-auteur Neal Asher is een onuitputtelijke bron van verhalen. Minstens één nieuw boek per jaar verschijnt in deze serie, vol van actie, hypertech en fantastische aliens. Dit is een standalone, ook wel weer eens lekker na een paar trilogieën.

Niet missen!

De Boekenweek is voorbij gevlogen en ook de uitreiking van De Nederlandse Thrillerprijzen is alweer gedaan. Dat was tegelijkertijd de aftrap voor de Spannende Week hier op Hebban (en daar zitten we nu dus in). Kun je het nog bijbenen? Afgelopen zaterdag werden de Gouden Strop, Schaduwprijs, Hebban Thrillerprijs en Zilveren Strop uitgereikt in Bibliotheek Utrecht (Neude). Je kunt de uitreiking terugkijken op Vimeo.
Tijdens de Spannende Week organiseren we de eerste van vijf schrijfwedstrijden in het kader van Zomerlezen! Woensdag geeft thrillerauteur Marelle Boersma in dat kader tips over het schrijven van een goede thriller. Elke dag wordt een topjaar uit de thrillerhistorie besproken, een dubbelinterview met de winnaars van de Hebban Thrillerprijs en de Gouden Stop komt online én de vijf topverhalen van de Zilveren Strop-schrijfwedstrijd zijn later deze week te downloaden als Hebban ebook. Je hoeft je dus allerminst te vervelen deze Spannende Week.

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Martijn

Naast het Boekenweekgeschenk en het -essay, lees ik deze week verder in Bear Head van Adrian Tchaikovsky. Het is een soort-van-vervolg op Dogs of War, met één van de Bioforms uit dat boek in de titelrol (liefhebbers zullen nu 'Honey! Honey!' scanderen verwacht ik). Ook lees ik verhaalideeën en eerste aanzetten voor het SF-boekproject waar ik aan werk met co-auteur en -samensteller Vamba Sherif. We hebben al meerdere mooie plannen en fragmenten gelezen, dus dat belooft wat. Samen schrijven we ook één van de verhalen en we gaan eind van de week op roadtrip daarvoor. Daarnaast krijg ik waarschijnlijk deze week een nieuw stuk binnen van één van de boeken waar een Nigeriaanse auteur die ik begeleid aan werkt. Dus aan leesvoer geen gebrek.

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

468 volgers
777 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #22: complotten, demonstranten en een opstandige kloon

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken