Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Het voorwoord: Lees verder na... 'De jongen in de gestreepte pyjama'

door Hebban Crew 8 reacties
Tijdens Het voorwoord van de Boekenweek tippen we je graag Nederlandse en Vlaamse auteurs, om kennis mee te maken of ter afwisseling. Weet je na die grote internationale bestseller niet wat je nu op moet pakken? In dit artikel vind je lees verder-tips van een boekverkoper én het Hebban Team. Vandaag zijn dat Nederlandstalige tips bij de bestseller 'De jongen in de gestreepte pyjama' van John Boyne.

John Boyne schreef de eerste versie van zijn internationale bestseller De jongen in de gestreepte pyjama in tweeënhalve dag. Er zijn wereldwijd meer dan 7 miljoen exemplaren van het boek verkocht en het was het bestverkopende boek in 2007 en 2008 in Spanje. In 2008 werd het boek verfilmd, en in 2017 werd er ook een ballet van gemaakt. De jongen in de gestreepte pyjama staat op plaats 58 in de Hebban 1000 mooiste boeken aller tijden en wordt maar liefst 154 keer genoemd in de Top 25 van Hebbanners. Het boek stond 24 weken in de Bestseller 60.

De boekverkoper tipt

Boekverkoper Ria van Halem van Boekhandel Verkaaik:

'Ook in deze prachtig geschreven roman komen heden en verleden (Tweede Wereldoorlog) bij elkaar wanneer de hoofdpersoon steeds te horen krijgt: "je lijkt op oom Viktor" en als ze dan meer wil weten, verstomt het gesprek...

Wanneer ze bij het opruimen van het huis van haar grootouders brieven vindt, vallen veel puzzelstukjes op hun plaats en ga je als lezer mee naar het Wenen van voor de oorlog waar een gegoede Joodse familie zich veilig waande.

Fanto neemt je mee in het verhaal en tegelijk krijg je een stukje geschiedenis mee... opdat we nooit vergeten.'

Koop dit boek bij Boekhandel Verkaaik

Meer lees verder-tips

Het voorwoord van de Boekenweek

De Boekenweek is verplaatst naar de zomer van 2021 en toch beleven we van 6 t/m 14 maart een ‘week vol boeken’. Omdat je het boek nooit genoeg kunt vieren en jouw favoriete boekhandel ook de komende tijd alle steun kan gebruiken. Laat je inspireren en geniet in aanloop naar de Boekenweek van gesprekken met auteurs en de mooiste boeken(tips). Hoofdsponsor NS is in 2021 twintig jaar verbonden aan de Boekenweek. Kijk voor meer leesinspiratie op www.ns.nl/treinlezer.

Naar het kanaal

Welk Nederlandstalig boek tip jij bij De jongen in de gestreepte pyjama?Over de auteur

Hebban Crew

2543 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het voorwoord: Lees verder na... 'De jongen in de gestreepte pyjama'

 

Gerelateerd

Over

John Boyne

John Boyne

John Boyne is een Ierse schrijver en journalist. Zijn roman The Boy in the Strip...

Judith Fanto

Judith Fanto

Judith Fanto is jurist en publiceerde tal van artikelen in medische en juridisch...