Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

'Het wilde eiland' is het eerste deel in de historische romanreeks van Karen Swan

door Hebban Crew 3 reacties
Karen Swan combineerde voor haar nieuwe romanreeks haar fantasie met een ruige setting gebaseerd op fascinerende historische feiten. Na lezers met haar afwisselend zomerse en winterse standalones aan zich te hebben gebonden, kunnen deze zich nu verheugen op meerdere boeken. Lees nu een sneak preview van 'Het wilde eiland' en maak kans de historische roman te winnen.

Karen Swan heeft al meer dan twintig boeken op haar naam staan en is een internationale bestsellerauteur die ook in het Nederlands taalgebied inmiddels niet meer onbekend is. Zeven van haar boeken zijn al vertaald en haar personages strijken telkens weer neer op nieuwe locaties. Na romans die zich afspelen in Noorwegen, Spanje, Ierland, Zweden, Amsterdam en Griekenland komt Swan nu met haar eerste serie.

'Dit is een boek waar je zo lang mogelijk van wilt genieten, maar ook dat je in één ruk wilt uitlezen.' – Auteur Jill Mansell

Swans lezers kunnen hun tanden gaan zetten in een historische reeks die zich afspeelt in Schotland, om precies te zijn op het eiland St Kilda. Jarenlang was het zelfvoorzienend, tot het steeds lager wordende bewonersaantal hen in 1930 dwong tot evacuatie naar het vasteland. Het eerste deel, Het wilde eiland, is een wervelende roman vol drama, spanning en mysterie. Swan legt momenteel de laatste hand aan het tweede deel.

Het wilde eiland

Karen Swan, vertaald door Ireen Niessen

De eigenzinnige Effie woont met haar vader in het enige dorpje op het kleine, afgelegen eiland St Kilda, aan de westkust van Schotland. Het leven is zwaar, maar Effie voelt zich thuis in dit eenzame en avontuurlijke bestaan midden in de prachtige natuur, tussen de gevaarlijk hoge rotsen en de ruwe zee.

Als de jonge Lord Sholto het eiland bezoekt, voelt Effie zich meteen tot hem aangetrokken. Tijdens zijn expeditie maakt ze met haar onverschrokkenheid en kennis van de ongerepte natuur een onuitwisbare indruk op de chique Lord.

Dan gebeurt het ondenkbare: de bewoners van St Kilda worden geëvacueerd naar het vasteland, omdat het leven op het eiland te zwaar wordt. Maar ver weg van de wilde natuur kan Effie maar moeilijk aarden. Dan komt ze Lord Sholto opnieuw tegen. Ondanks hun aantrekkingskracht wordt echter steeds duidelijker dat zij en Sholto uit totaal verschillende werelden komen.

Terwijl Effie probeert haar weg te vinden in haar nieuwe omgeving wordt het steeds moeilijker te weten wie ze kan vertrouwen...

Leesfragment

Spreekt de beschrijving van het boek je aan en zou je niets liever doen dan alvast een paar bladzijden lezen van deze meeslepende historische roman? Hieronder vind je alvast een sneak preview van Het wilde eiland. Ben je onder de indruk? Maak kans dit boek te winnen door mee te doen via onderstaande winactie.

Lees een sneak preview

'Er was geen tijd om na te denken. Alles was instinct. Haar voeten landden op een uitsteeksel en haar armen spreidden zich over de wand. Ze greep het oppervlak vast met haar vingertoppen en drukte haar wang tegen het koude, natte graniet.' – Uit: Het wilde eiland

Achter het boek

De archipel St Kilda bij de Buiten-Hebriden, zo'n 150 kilometer buiten de Schotse kust, is slechts 8,5 vierkante kilometer groot. Hoewel er waarschijnlijk nooit meer dan 180 mensen tegelijkertijd hebben gewoond, is het tot de evacuatie in 1930 zo'n 2.000 jaar bewoond geweest. Temidden van de prachtige natuur was het zelfvoorzienende leven een flinke uitdaging en de mensen die er woonden hebben heel wat doorstaan voor de laatste 36 mensen de handdoek in de ring moesten gooien.

Swan liet zich door de rijke historische geschiedenis van St Kilda inspireren om de verhalen van vijf jonge vrouwen te vertellen. In een statement naar aanleiding van haar nieuwe boekcontract vertelt Swan dat ze een groeiende behoefte voelde om de historische verhalen uit te bouwen die ze vaak gebruikte als achtergrond voor haar boeken die in het heden spelen. Engelse uitgeverij Pan Macmillan dook er bovenop en steunde haar in haar beslissing een historische reeks te gaan schrijven.

Het wordt voor Swan, die al meer dan twintig boeken schreef, haar eerste reeks. Er zijn vijf delen gepland met daarin sterke vrouwen in de hoofdrol, die elk hun eigen verhalen hebben in en rond St Kilda. De auteur laat weten te genieten van de uitdaging personages en plots te bedenken die ze over langere tijd kan uitbouwen.

'My loyal readers will find all the elements they already know and love in my stories, simply set in the dynamic and turbulent 1930s.'

Winactie

Ben je al bekend met Karen Swan of is dit hét moment om met haar kennis te maken en een nieuwe historische romanreeks te starten? Hebban mag in samenwerking met Xander Uitgevers vijf exemplaren van Het wilde eiland weggeven. Kijk snel hoe je mee kunt doen:

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2444 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Het wilde eiland' is het eerste deel in de historische romanreeks van Karen Swan

 

Gerelateerd

Over

Karen Swan

Karen Swan

Karen Swan begon als modejournalist maar gaf haar baan op om een langgekoesterde...