Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Horrorregisseur David Cronenberg schrijft 'provocatieve' thriller

De Canadese regisseur David Cronenberg, bekend van zijn horrorfilms en thrillers, heeft zich nu ook achter de tekstverwerker gezet. In november verschijnt zijn romandebuut, een spannende roman over kannibalisme en orgaanhandel, onder de toepasselijke titel 'Geconsumeerd'.

Uitgeverij De Bezige Bij, die het boek van David Cronenberg op de markt brengt, spreekt van 'een opwindend, schokkend en sinister debuut'. Geconsumeerd  is, zo wordt gesteld, 'een provocatief, beeldrijk werk van een van de beste regisseurs van dit moment'.

Geconsumeerd  gaat over de minnaars Naomi en Nathan. Ze zijn allebei internetjournalist voor verschillende sociale media. Als elkaars concurrent zijn ze altijd op zoek naar sensatie en verdorvenheid. Naomi gaat bijvoorbeeld op onderzoek uit naar de gebeurtenissen rond het seksueel vrijgevochten echtpaar Célestine en Aristide Arosteguy. Célestine is dood in haar appartement aangetroffen, van Aristide ontbreekt elk spoor. Aristide wordt verdacht van de moord en van het consumeren van een deel van Célestines lichaam. Naomi duikt steeds dieper in de materie en ontdekt schokkende feiten over het seksuele leven van deze twee marxistische filosofen. 

Ondertussen bevindt Nathan zich in Boedapest, waar hij het nogal spraakmakende werk van de chirurg Zoltan Molnár fotografeert. Deze Molnár, die zonder vergunning werkt, werd ooit door Interpol gezocht voor orgaanhandel en doet Nathan in een uiterst hachelijke situatie belanden. 

David Cronenberg (1943), zoon van een Nederlandse moeder en een Duits joodse vader, zit al meer dan veertig jaar in het vak. Hij wilde als kind al schrijver worden en vanaf zijn twaalfde schreef hij korte verhalen voor de schoolkrant. Op zijn curriculum vitae staan tientallen films, waaronder de klassiekers The Dead Zone, The Fly, Naked Lunch en A History of Violence. In zijn films combineert hij vaak psychische aftakeling met lichamelijke teloorgang. The Fly, waarin hoofdrolspeler Jeff Goldblum langzaam in een vlieg verandert, werd zijn grootste succes.

Andere nieuwe titels: 

Denis Johnson - De lachende monsters  (november 2014). Spionagethriller over de Deens-Amerikaanse Ronald Nair, die naar Sierra Leone afreist om daar het huwelijk van zijn vriend Michael Adriko, met wie hij grof geld verdiende tijdens de burgeroorlog, met de Amerikaanse Davidia bij te wonen. Het trio wordt op de voet gevolgd door Interpol, de Mossad en MI6.

De Bezige Bij gaat verder met de heruitgave van de beste Maigrets en psychologische romans van Georges Simenon. Voor februari 2015 staat de publicatie van de volgende boeken gepland: De gele hond, De burgemeester van Veurne, Het lijk bij de sluis en Brief aan mijn rechter. In De gele hond wordt een benevelde wijnhandelaar op weg naar huis neergeschoten. In de dagen erna sterven twee van zijn kameraden. Maigret onderzoekt de zaak. In De burgemeester van Veurne vermoordt een werknemer van een sigarenfabriek zijn geliefde en slaat vervolgens de hand aan zichzelf. Dat gebeurt nadat hem geld wordt geweigerd om een abortus te bekostigen.

Het lijk bij de sluis verhaalt over de vondst van een gewurgde, chic geklede vrouw. Een rijke schipper identificeert haar als zijn echtgenote, maar toont verder geen enkele emotie. In Brief aan mijn rechter is Charles Alavoine veroordeeld voor de moord op zijn minnares, maar niet met voorbedachten rade. In een lange brief probeert hij zijn rechter ervan te overtuigen dat hij wel degelijk motieven had voor zijn misdaad.Over de auteur

Hebban Crew

1637 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Horrorregisseur David Cronenberg schrijft 'provocatieve' thriller

 

Gerelateerd

Over

David Cronenberg

David Cronenberg

David Cronenberg (1943) is een veelvuldig bekroonde Canadese filmmaker die al me...

Denis Johnson

Denis Johnson

Denis Johnson werd in 1949 geboren in München, Duitsland. Hij groeide op in Tok...

Georges Simenon

Georges Simenon

Georges Joseph Christian Simenon (Luik, 1903 - Lausanne, 1989) was een Belg...