Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge Categorie #31 - Lees een boek dat je al heel lang wilt uitlezen

door Hebban Crew 15 reacties
Wellicht heb jij deze categorie al aan kunnen vinken met je eerste boek van 2018, dankzij de Nationale Uitleesweek. Zo niet, dan heb je nog even wat denk- en zoekwerk te doen. De meeste boeken die je niet hebt uitgelezen, vond je waarschijnlijk niet zo goed. Dus waarom zou je die uitlezen? En de categorie heet ook 'Lees een boek dat je al heel lang WILT uitlezen'. Hmm, lastig!

Hebban Reading Challenge 2018 | Categorieën | FAQ

Toch hebben we allemaal zo'n boek. In ons onderzoekje in De Nationale Uitleesweek (de laatste week van 2017, spontaan op live radio tot stand gekomen) ontdekten we dat dit de redenen zijn om een boek niet uit te lezen:

  • 55.6% gaf een ander boek voorrang (en daarna weer een)
  • 15.7% kon niet in het verhaal komen
  • 10.5% kon door gewijzigde prive/werksituatie minder tijd vrij maken om te lezen
  • 2.6% gaf aan dat de vakantie te vroeg was afgelopen


Klinkt bekend of niet? En dat zijn dus niet per se boeken die we slecht, saai of vervelend vonden. Als Hebbanlezer ben jij de ultieme boekliefhebber en verdringen je boeken elkaar wellicht om gelezen te worden. De keuzestress kan enorm zijn. Lees ter inspiratie voor deze categorie in het artikel voor de Nationale Uitleesweek welke boeken en auteurs niet uitgelezen worden momenteel en welke boeken Hebbanlezers wilden uitlezen en waarom ze die eerder niet uitlazen. In ons 'Hoe, wat, wanneer'-artikel helpen we je aan tips om tijd te vinden voor lezen in het algemeen, maar ook om een onuitgelezen boek tóch nu eens uit te lezen.

Is het die ene klassieker die je zo graag gelezen wilt hebben? Of een pittige roman waar je gewoon de concentratie niet voor hebt in je drukke leven vol prikkels? Misschien een minder leuk deel in een serie, waarin je wél graag door wilt naar het deel erachter? Is het een hype waarin je niet mee wilde lopen, maar lijkt het je toch een goed boek? Zie? Jij hebt er ook wel een, een boek dat je al heel lang wilt uitlezen.

Welk boek kies jij voor de categorie 'lees een boek dat je al heel lang wilt uitlezen'? Vertel hoe het komt dat je dit boek maar niet uitgelezen krijgt.

De Hebban Reading Challenge 2018

Doe je nog niet mee aan de Hebban Reading Challenge 2018? Breng daar meteen verandering in! Kies je leesdoel voor het jaar 2018, laat je inspireren door Hebban en je medelezers, inspireer op jouw beurt weer anderen en lees, lees, lees!

Start je Hebban Reading Challenge 2018!Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge Categorie #31 - Lees een boek dat je al heel lang wilt uitlezen

 

Gesponsorde boeken