Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Leesclubs /

Lees 'Het zwarte jaar', een historische Young Adult-roman over het Ierse rampjaar 1847

Ineke Kraijo is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster met al meer dan 30 titels op haar naam. Ze schreef prentenboeken, detectives voor 9 tot 12-jarigen en een historische trilogie voor jongeren. In november verschijnt ‘Het zwarte jaar’, een spannende, historische Young Adult-roman over het Ierse rampjaar 1847. Op Hebban lees je een fragment en kun je je inschrijven voor de leesclub die we met het boek organiseren.

Voordat ze schrijver werd, was Ineke Kraijo advocaat. Werk dat ze leuk vond, maar door een chronische ziekte moest ze er noodgedwongen mee stoppen. Stilzitten was niets voor haar en ze vertelt graag verhalen, zo is ze begonnen met het schrijven van (kinder)boeken. Ze schrijft voor een brede doelgroep: van peuters tot volwassenen en alles daartussenin. Haar nieuwste boek Het zwarte jaar is voor Young Adults die houden van historische verhalen.

'Ik houd van verhalen. Verhalen vertellen, verhalen (voor)lezen en verhalen verzinnen. Er zijn zoveel verschillende soorten verhalen – grappige, spannende, zielige, enge – dat iedereen wel een verhaal kan vinden of, nog leuker, verzinnen, dat bij hem past.'

Het zwarte jaar

Het zwarte jaar van Ineke Kraijo is een spannende, historische Young Adult over het Ierse rampjaar 1847, waarin twee jonge vrouwen, Nora en Mary, de hongersnood proberen te overleven.

Ierland, 1847. Twee jonge vrouwen, twee verhalen. Nora gaat met haar zusje op zoek naar haar vader die eten ging kopen, Mary gaat met een groep Jonge leren een graantransport overvallen. Allebei zwerven ze door het geteisterde Ierland, waar de mensen omvallen van de honger en misdadigers vrij spel hebben. Nora en Mary ontmoeten elkaar bij het strafschip, dat klaarligt om uit te varen. Zal Nora haar vader ooit weer terugzien?

Leesfragment

Wil je weten of dit een boek voor jou is? In het onderstaande fragment lees je alvast de eerste pagina's van Het zwarte jaar. Als dit je aanspreekt kun je je direct inschrijven voor de leesclub die we organiseren. We delen 15 exemplaren uit aan deelnemers.

Lees de eerste 23 pagina's

'Toch mag Vechten tegen de golven een heel goed uitgewerkt en gebalanceerd verhaal genoemd worden, waarvan kinderen ongemerkt iets leren over onze vaderlandse geschiedenis. Het zou een sieraad vormen op iedere basisschool en/of bibliotheek.' – Hebban-recensie Vechten tegen de golven

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de LeesclubnieuwsbriefOver de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees 'Het zwarte jaar', een historische Young Adult-roman over het Ierse rampjaar 1847

 

Gerelateerd

Over

Ineke Kraijo

Ineke Kraijo

Ineke Kraijo (1974) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster. Haar schrijfcarri...

Hebban Spots

Het zwarte jaar

13 volgers

Deze leesclub is afgerond op 31 december 2020 en wij gaven Het zwarte jaar van Ineke Kraijo 3,2 sterren.