Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Leesclubs /

Lees mee in de Hebban Leesclub met 'De handlanger'

door Hebban Crew 6 reacties
Daniel Miller vermoordde veertien mensen voordat hij verdween. Het is aan Eddie Flynn om de jury – en de rest van de wereld – ervan te overtuigen dat zijn vrouw Carrie het zoveelste slachtoffer was in plaats van een handlanger. Lees nu een sneak preview van 'De handlanger' van Steve Cavanagh en schrijf je in voor de Hebban Leesclub die we met de thriller organiseren.

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt inschrijven tot en met 11 juni.

Inschrijven

'Weer een krachtpatser van een thriller' – Auteur Ian Rankin

Over het boek

De handlanger

Steve Cavanagh, vertaald door Fons Oltheten

Daniel Miller vermoordde veertien mensen voordat hij verdween. Zijn vrouw, Carrie, staat nu terecht als zijn handlanger, en het is aan Eddie Flynn om de jury – en de rest van de wereld – ervan te overtuigen dat Carrie Miller het zoveelste slachtoffer was van de Zandman.

Nu zijn vrouw terechtstaat wordt de Zandman gedwongen tevoorschijn te komen om haar te redden van een levenslange gevangenisstraf. Hij zal doden om haar te beschermen, en iedereen die bij de zaak betrokken is, is een doelwit. Zelfs Eddie Flynn.

Leesfragment

Getrouwd zijn met een seriemoordenaar is dodelijk. Ben jij ook benieuwd naar deze nieuwste thriller met Eddie Flynn? Hieronder vind je alvast een sneak preview van De handlanger. Spreekt het fragment je aan en wil jij graag verder discussiëren over de inhoud? Schrijf je dan in voor de leesclub.

Lees hier een fragment

Achter het boek

Steve Cavanagh (1976) was tot de zomer van 2019 mensenrechtenadvocaat en betrokken bij veel spraakmakende zaken. Inmiddels is hij fulltime auteur en heeft hij zeven boeken geschreven over advocaat Eddie Flynn, voormalig oplichter en straatvechter. Voor De handlanger, het meest recente deel, deed de Ierse Cavanagh veel onderzoek naar seriemoordenaars. Hij ontdekte dat er heel veel getrouwd waren en dat interesseerde hem.

'Ik heb veel artikelen op het internet gevonden waarin, met name vrouwen, zeggen dat ze het zouden weten als ze met een seriemoordenaar waren getrouwd. Maar ik vraag me af: zou je het weten?'

Om zichzelf te blijven ontwikkelen als auteur leest Cavanagh veelvuldig artikelen en boeken en gaat hij op zoek naar cursussen. 'Daar stop ik echt tijd in, om beter te worden in mijn vak en om op een betere, spannendere manier een verhaal te vertellen. Soms lukt dat en soms niet, maar veel mensen zeggen dat De handlanger mijn beste boek tot dusver is,' vertelt hij in een interview met Thrillzone.

'Ik probeer ook veranderingen in de serie aan te brengen om het verfrissend te houden door bijvoorbeeld nieuwe personages te introduceren. Zo is FBI-agent Gabriel Lake een nieuw personage die lezers erg interessant vinden. Mijn personages zijn samen net een soort disfunctionele familie. Ze hebben allemaal zo hun gebreken, maar ze lijken samen te passen en elkaar te helpen waar nodig.'

Een van die nieuwe personages is Denise, die in Advocaat van de duivel het vorige deel – voor het eerst werd geïntroduceerd. 'Denise is het enige personage dat is gebaseerd op een echt persoon,' lacht Cavanagh. 'Denise was mijn secretaresse en de relatie die zij heeft met Eddie in het boek is in grote mate hetzelfde als de relatie die ik met haar had. Ze was soort van de baas ...' Het zijn dan ook de personages die een boek uniek en onderscheidend maken voor hem.

'Mijn hoofdpersonage is een crimineel en toch is hij de eerlijkste man in de rechtszaal.'

'Spannend tot het laatste moment.' – AD Magazine over Fiftyfifty

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt inschrijven tot en met 11 juni.

Inschrijven

Lezen voor de Hebban Reading Challenge

Denk jij erover om De handlanger te lezen voor de Hebban Reading Challenge? Je kunt met dit boek ook een categorie van de checklist afvinken! Lees het boek en zet een vinkje bij:

  • Een boek dat voor het eerst verscheen in 2023
  • Een boek met een enge of boze hoofdpersoon
  • Een boek met een typografische cover

Naar de volledige checklist Doe mee!Over de auteur

Hebban Crew

2552 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees mee in de Hebban Leesclub met 'De handlanger'

 

Gerelateerd

Over

Steve Cavanagh

Steve Cavanagh

Steve Cavanagh (Belfast, 1976) was tot de zomer van 2019 mensenrechtenadvocaat e...

Hebban Spots

De handlanger

22 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'De handlanger' van Steve Cavanagh (uitgeverij Luitingh-Sijthoff). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl....