Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Lees mee uit eigen kast!

door Hebban Crew 235 reacties
Wie (her)kent dit probleem niet? Uitpuilende boekenkasten met stapels nog ongelezen boeken en toch niet zonder lege handen je favoriete boekwinkel kunnen verlaten. En zo stapelen de boeken zich alsmaar verder op en verdwijnen al die pareltjes die je met zo veel liefde hebt gekocht ongelezen in de kast terwijl ze je tevergeefs staan toe te roepen: Lees mij! Met deze problemen kampt waarschijnlijk elke boekenliefhebber. Om deze boeken eindelijk de aandacht te geven die ze verdienen gaat september in als de Hebban 'Lees uit eigen kast'- maand. Doen jullie mee?


Hoe werkt het?

We dagen je uit om in september alleen maar boeken uit je eigen boekenkast te lezen. Dus met ingang van 1 september de hele maand geen tripjes naar de plaatselijke boekhandel, geen enorme bestellingen bij onze grote blauwe vriend en ook geen stiekeme rondjes langs de bibliotheek. Het grote voordeel is dat je er niet eens de deur voor uit hoeft. Je loopt gewoon naar je eigen boekenkast, je luistert naar welke boeken het hardst roepen of je kijkt welk boek er al jaren ongelezen stof staat te vangen. Trek ze uit je kast en begin te lezen. Simpel toch?

Hoe doe je mee?

Iedereen kan meedoen, maar natuurlijk willen we heel graag weten welke pareltjes er eindelijk gelezen gaan worden. Natuurlijk hopen we dat jullie dat met ons willen delen. Dat kan je doen door je eigen 'Lees uit eigen kast’ challenge of boekenplank te maken en die met ons te delen. Helemaal leuk is het als je ons via de social media op de hoogte houdt door foto’s van je stapel boeken die je wilt lezen te delen. Of de lege plekken in je boekenkast. Vertel ons over je voortgang en je uiteindelijke resultaat. En laat ons weten welke boeken je popelt om te gaan kopen als het in oktober weer mag. Gebruik #leesuiteigenkast en tag ons met @Hebban.nl op Twitter en @hebbannl op Instagram en maak samen met ons het lezen uit eigen kast een trending topic. De 'Lees uit eigen kast'- maand is een initiatief van de Hebban Club van 10 We Love Feelgood. Dus vanzelfsprekend hebben de meiden van We Love Feelgood deze maand hun pagina helemaal in het teken van lezen uit eigen kast gezet. Ze geven jullie een kijkje in hun boekenkasten, ze laten zien hoe hun eigen boekenkasten zijn georganiseerd en zelfs de wekelijkse buddyreads zijn van boeken uit hun eigen kast.

WLFG 'Lees uit eigen kast' Café

En misschien wel het allerbelangrijkste: ze openen speciaal voor deze maand het WLFG 'Lees uit eigen kast' Café (met inmiddels een tweede lokatie geopend, wegens drukte in de eerste). Want ze snappen heel goed dat je je van dit cold turkey afkicken wel eens helemaal niet feelgood kunt gaan voelen. Dus speciaal voor al die zware momenten waar je het even niet meer ziet zitten is het WLFG café 24/7 geopend. Daar kan je praten met lotgenoten en staan de WLFG bardames met een luisterend oor voor je klaar om je door deze moeilijke momenten heen te slepen. Het WLFG Café opent zijn deuren niet alleen voor de feelgood-fan, maar staat voor iedereen open. Dus of je nu hardcore SFF, Crime, YA of Literatuur fan bent: ook jij bent van harte welkom!

#Ikzetmijnjokerin

Maar als zelfs de ondersteuning in het Café niet meer helpt en je de verleiding echt niet meer kunt weerstaan om volledig los te gaan op bijvoorbeeld het boekenfestijn in Utrecht of bij je favoriete boekhandel, hebben we één ontsnapping voor je achter de hand: DE JOKER. Die mag je eenmalig inzetten voor als je het echt niet meer trekt. Het moet tenslotte wel een feestje blijven. Speciaal daarvoor hebben we de #Ikzetmijnjokerin in het leven geroepen. Zo kan je laten zien voor welk boek je bent bezweken en de joker zijn werk heeft gedaan. Hoe en wanneer je de joker inzet is helemaal aan jou. Je zou hem bijvoorbeeld kunnen inzetten als je wordt ingeloot voor een van onze leesclubs, want het zou toch zonde zijn als je die aan je neus voorbij zou moeten laten gaan. Of misschien wil je hem wel inzetten als je meedoet met de Hebban ‘Ja, ik wil lezen’ actie. Maak dan je digitale boekenkast compleet door er de boeken die je in bezit hebt, maar nog niet gelezen hebt, in te zetten. Misschien ben jij dan wel één van die lezers die in september in de prijzen valt en één van de boeken die nog niet op je in bezit plankje staat gratis en voor niets krijgt thuisgestuurd.

Doen jullie mee en slaan jullie ook een deuk(je) in je NTL-stapel?
Zeg dan: Ja, ik #leesuiteigenkast.

Geschreven door Helma Koot met commentaar van de leden van Hebban We Love Feelgood.Over de auteur

Hebban Crew

2459 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees mee uit eigen kast!