Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Leesgedrag Hebban Feelgood lezers: herkenbaar?

door Diana Mom 4 reacties
Soms vraag je het je weleens af. Hoeveel en wat lezen je medelezers nou? Ben jij een snellezer? Of juist heel traag? Lees je alleen feelgood of ook wat anders? Maakt het uit? Helemaal niets, maar we zijn nu eenmaal dol op cijfers. Daarom deed Hebban Feelgood een onderzoek naar het leesgedrag van haar bezoekers.

Papier of e-book
Het is heel duidelijk. Het papieren boek heeft de voorkeur. ‘Een boek moet je ruiken’ en ‘het staat zo mooi in de boekenkast’, zijn veel gehoorde uitspraken. 63% zweert dan ook bij het lezen van de papieren variant. 12% heeft geen voorkeur en 3% leest alleen nog maar digitaal. De missende 22% zegt niets over de voorkeur.  

Aantal boeken per maand
Lees jij nou veel of juist weinig? Dat is en blijft een vraag die moeilijk te beantwoorden is. De meeste van onze bezoekers lezen tussen de 4 en de 6 boeken per maand. Vaak is het aantal boeken afhankelijk van de dikte en de tijd. Lezen wordt gelukkig nog wel echt als ontspanning gezien. Even wat cijfertjes op een rij: 4% leest 1 boek per maand, 18% leest 4 boeken per maand, 12% leest 6 boeken per maand en 6% haalt het om 10 boeken per maand te lezen. 

Feelgood

Heel opvallend is dat mensen echt afwisseling zoeken in hun leesgedrag. De ene keer een thriller, dan weer een feelgoodroman en ook fantasy en Young adult is erg populair. Gemiddeld kan gesteld worden dat de helft van de boeken die jullie lezen feelgood is. Dat komt neer op 1 à 2 feelgoodboeken per maand. Cijfertjes? 12% leest 1 feelgoodboek per maand en 18% leest 2 feelgoods per maand. Opvallend is dat toch nog 4% het presteert om zo’n 8 feelgoodboeken per maand te lezen!
 
Onbekend
Grappig detail uit het onderzoek is dat 4% geen idee heeft wat feelgood nu eigenlijk is. ‘Ze willen kennis maken’ met het genre. De kans is groot dat ze allang feelgood gelezen hebben zonder het te weten. Weet jij het verschil ook niet zo goed? Lees dan dit artikel.  

Nora Roberts

Heel duidelijk is dat Nora Roberts de ster op het gebied van feelgood is. Door meerdere bezoekers worden haar boeken genoemd. En dat de boeken in een heruitgave verschijnen? Dat maakt deze fans niets uit. Boeken van Nora Robers nemen je altijd mee naar een andere, mooiere plek en laten je wegdromen. Een goede schrijfster om te proberen als je het genre nog niet kent dus.  

Harlequin

Sommige bezoekers wilden nog even een compliment aan Harlequin maken, die zich tegenwoordig toch wel dé feelgooduitgeverij van Nederland mag noemen. Bezoekers valt het op de uitgever, vroeger voornamelijk bekend vanwege de Bouquet Reeks, ook steeds meer kwalitatieve (liefdes)romans publiceert. En dit wordt gewaardeerd!

Herken jij je en deze gegevens? Of heb je juist een heel andere mening? Deel het met ons onder dit artikel.Over de auteur

Diana Mom

319 volgers
1957 boeken
96 favoriet


Reacties op: Leesgedrag Hebban Feelgood lezers: herkenbaar?

 

Gerelateerd

Over

Nora Roberts

Nora Roberts

Nora Roberts (Silverspring, Maryland, 1950) geboren als Eleanor Marie Rober...

Gesponsorde boeken