Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Libris helpt optimale boekencadeau te vinden op basis van persoonlijkheidVoor wie niet weet welk boek hij of zij cadeau moet doen introduceerde Libris, het samenwerkingsverband van 100 zelfstandige kwaliteitsboekhandels, gisteren de online BoekencadeauZoeker, een wereldprimeur!

Door middel van zeven vragen over iemands persoonlijkheid probeert Libris een zo correct mogelijk beeld te krijgen van de ontvanger van het boek. Het systeem berekent vervolgens wat het ideale boek is voor hem of haar en welke boeken daarbij het dichtst in de buurt komen. Binnen de genres Literatuur, Spannende Boeken en Waargebeurd worden daarna een aantal titels geselecteerd in een online boekenadvies. Daarbij wordt rekening gehouden met het gegeven dat altijd het meest recente werk van een auteur wordt getoond indien dit niet teveel van het ideaal afwijkt, dat er niet meerdere boeken van één auteur worden geselecteerd en niet alleen maar oude titels.

Het uitgangspunt voor deze BoekenCadeauZoeker is de ‘Big Five’, een persoonlijkheidstheorie die veel wordt gebruikt binnen de psychologie. Binnen deze theorie staan extraversie, vriendelijkheid, ordelijkheid, emotionele stabiliteit en openheid centraal.


De BoekenCadeauZoeker werd ontwikkeld door Bookarang, een Nederlandse technologiestart-up, gespecialiseerd in online boekaanbevelingen. Het bedrijf maakte onder meer gebruik van resultaten uit wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen de ‘Big Five’ en culturele smaak. Deze onderzoeksresultaten werden aangevuld met het advies van een hoogleraar persoonlijkheidspsychologie en aan de hand daarvan maakte Bookarang de stap van persoonlijkheid naar boeken.Directeur van Libris Blz. BV. Caroline Damwijk over de BoekenCadeauZoeker:

“Het advies dat de klant in onze fysieke winkels krijgt, wilden we ook online mogelijk maken. Bookarang heeft dat voor ons gerealiseerd: een cadeauhulp die verrassend goede resultaten boekt. Hiermee kan de consument rekenen op een betrouwbaar advies, dat heel dicht in de buurt komt van het advies van de boekverkoper in de fysieke winkel.”www.libris.nl/boekencadeauzoekerOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Libris helpt optimale boekencadeau te vinden op basis van persoonlijkheid 

Gesponsorde boeken