Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Literaire prijs voor fantasyboeken

door Hebban Fantasy 2 reacties
De eerste grote aankondiging die de stichting ter bevordering van het fantastische genre op 7 februari a.s. gaat doen, is nu al bekend: tijdens het Gala van het Fantastische Boek wordt een romanprijs voor fantastische literatuur van 2.500 euro aangekondigd.

De fantastische literatuur - fantasy, sciencefiction, supernatural, magisch realisme - heeft de afgelopen jaren een geweldige revolutie doorgemaakt. Niet alleen honderdduizenden lezers voor internationale bestsellers als Game of Thrones, The Hunger Games en De Hobbit, maar ook Nederlandstalig succes van veelverkopers als Adrian Stone en de internationale doorbraak van Thomas Olde Heuvelt.

In navolging hiervan is ook het aantal Nederlandstalige auteurs in het genre sterk gestegen, evenals de kwaliteit van hun werk. Desondanks bleef hun werk vaak nog onderbelicht - maar dat gaat nu veranderen.

Op zaterdagavond 7 februari 2015 onthult de Stichting ter Bevordering van het Fantastische Genre in bijzijn van prominente auteurs uit het hele literaire scala, boekhandelaren, uitgevers, vakpers en vele lezers voor het eerst in de geschiedenis een jaarlijkse prijs voor beste fantastische roman (in de categorieën Nederlandstalig en Vertaald). De prijs voor het beste Nederlandstalige fantasyboek zal 2.500 euro gaan bedragen en wordt voor het eerst in 2016 uitgereikt.

Deze avond wordt ook de Paul Harland Prijs uitgereikt, de belangrijkste schrijfwedstrijd voor het Nederlandstalige kortverhaal in het fantastische genre, met een hoofdprijs van 1.000 euro. Thrillerauteur Charles den Tex is juryvoorzitter.

Dit alles vindt plaats op het eerste Gala voor het Fantastische Boek, waarmee we in samenwerking met diverse grote partijen uit de boekenwereld een bijzondere traditie inzetten. Een geweldig feest voor alle liefhebbers van het fantastische boek. Het Gala wordt mede mogelijk gemaakt door lezerscommunity Hebban.nl. De locatie is het Golden Tulip Hotel Central in den Bosch.

Indien u gebruik wil maken van het speciale pers- en fotografiemoment bij de rode loper, neem dan contact met ons op, zodat we een persoonlijke perskaart voor u gereed kunnen maken.

Voor meer informatie ga naar de website van de Paul Harland Prijs of lees de uitnodiging voor het Gala (aanmelden voor het middagprogramma, het gala en het bijbehorende buffet kan tot 21 januari 2015).Over de auteur

Hebban Fantasy

312 volgers
20 boeken
0 favorieten


Reacties op: Literaire prijs voor fantasyboeken

 

Gesponsorde boeken