Hebban vandaag

Leesclubs /

Blind Date Leesclub #9

door Hebban Crew 21 reacties
Van 15 tot en met 24 november organiseert Hebban voor de allereerste keer de Literaire Leesclub Tiendaagse met elke dag een 'blind date'! Na een succesvolle reeks verrassingsleesclubs in de zomer gaan we je tijdens deze tiendaagse tien literaire leesclubs voorschotelen waar je je voor in kunt schrijven. Alleen... we vertellen je niet om welke boeken het gaat. We lichten een tipje van de sluier om met een minifragment en steekwoorden en dat vul jij aan met je nieuwsgierigheid en moed. Op de laatste dag van de tiendaagse kun je je inschrijven voor de leesclub die jou het meest aanspreekt!

Het negende blind date leesclubboek is voor liefhebbers van literatuur met een twist, voor de lezers van Herman Brusselmans en De 100-jarige man. De steekwoorden zijn:

literatuur - road trip - absurd - grappig - maatschappijkritisch


Fragment

'Men zou kunnen opperen: een Duitse huishoudster die Helga Glatzer-Schneeberg heet, dat is wat van het goede te veel, maar ik kan het toch niet helpen? Net zomin kan ik er iets aan doen dat deze vrouw beantwoordde aan vrijwel elk cliché dat men bij Duitse huishoudsters kan bedenken: zij was stevig ge-bouwd, gekneed uit dikke Beierse klei; zij droeg lange, zware, velours rokken met borduursel op, en daarboven witte blou-ses, de pofmouwen en de diepe uitsnijding afgezet met kant, de toeschouwer een al dan niet gewenste kijk biedend op haar grote, lichtblauwe borsten. Over de blouse heen droeg zij een mouwloos vestje van leder, dat aan de voorkant met veters bij-een werd gesnoerd, wat de boel danig opspande, zodat men, zeker als men de aanblik van Helga Glatzer-Schneeberg niet gewend was, een ongemakkelijk gevoel kreeg — alsof er elk moment iets kon scheuren, barsten of ontploffen.'

Op vrijdag 24 november opent de inschrijving voor Blind Date #9. Denk jij dat je gaat inschrijven voor dit boek?

Lees meer...

 
 Herken jij het fragment en weet je om welke titel het gaat? Verklap het nog niet voor de anderen.Over de auteur

Hebban Crew

2340 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Blind Date Leesclub #9