Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Luisterboek van de dag | 't Hooge Nest

Nog op zoek naar nieuwe luisterinspiratie? Tijdens de Week van het Luisterboek tippen we je iedere dag een recent verschenen luisterboek. Vandaag aandacht voor het aangrijpende ''t Hooge Nest', geschreven door Roxane van Iperen en voorgelezen door Loretta Schrijver.

Meer Week van het Luisterboek vind je op het Luisterboeken-kanaal

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Jannie en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in het Gooi. Terwijl de laatste Joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met een van de laatste transporten in Bergen-Belsen, samen met de familie Frank.


Luister een fragment:

Roxane van Iperen (1976) is jurist en publicist. Ze schrijft onder andere voor Vrij NederlandHet Financieele DagbladNRC HandelsbladHet Parool en De Morgen. In 2016 was ze gastcorrespondent Brazilië voor De Correspondent en verscheen haar roman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. 't Hooge Nest is haar tweede boek en baseerde ze op de research die ze deed nadat ze erachter kwam dat haar woning een uitvalbasis was voor onderduikers en het verzet in de Tweede Wereldoorlog.

Loretta Schrijver (1956) is één van de huidige presentatoren van Koffietijd
Tussen 1989 en 2007 presenteert Loretta in duo's het RTL Nieuws en ook is zij regelmatig als voice-over te horen op televisie en radio. Inmiddels is ze ook uitgegroeid tot een veelgevraagd voorlezer van luisterboeken.

Koop nu het luisterboek 't Hooge Nest geschreven door Roxane van Iperen en voorgelezen door Loretta Schrijver  voor € 11,99 (normale prijs € 14,99) bij Luisterrijk. De actieperiode geldt van 6 mei tot en met 12 mei, ter gelegenheid van de Week van het Luisterboek 2019. Gebruik couponcode WVHL2019 tijdens het afrekenen (uitleg op https://www.luisterrijk.nl/couponcode).

Koop hier het luisterboek van 't Hooge Nest 

De Hebban Luisterboek-app

De vuurtoren en andere verhalen van Hilde Vandermeeren en Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos van Paul van Loon zijn tijdens de Week van het Luisterboek 2019 gratis te downloaden en te beluisteren via de Hebban Luisterboek-app. Heb jij deze app nog niet, dan kun je die hier gratis downloaden:

Download de app hier voor iOS (iPhone en iPad) 

Download de app hier voor AndroidOver de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Luisterboek van de dag | 't Hooge Nest

 

Gerelateerd

Over

Roxane van Iperen

Roxane van Iperen

Lezer, schrijver van Schuim der aarde (juli 2016)

Gesponsorde boeken