Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Luisterboek van de dag | We doen wat we kunnen

Nog op zoek naar nieuwe luisterinspiratie? Tijdens de Week van het Luisterboek tippen we je iedere dag een recent verschenen luisterboek. Vandaag aandacht voor de roman 'We doen wat we kunnen', geschreven en voorgelezen door Lykele Muus.

Meer Week van het Luisterboek vind je op het Luisterboeken-kanaal

Twee bevriende gezinnen delen een vakantiehuisje aan zee: Esther, Danny en hun dochter Madelon; Gwen en Tom en hun dochter Elisa. Na een tragisch ongeluk met een quad belanden hartsvriendinnen Madelon en Elisa in het ziekenhuis. Esther en Danny hebben geluk: Madelon lijkt er goed vanaf te zijn gekomen. Maar Elisa ligt in een coma en Gwen en Tom moeten afwachten of hun dochter nog ontwaakt. Dan blijkt dat Madelon een hartinfarct heeft en met spoed een donorhart nodig heeft. Het hart van Elisa welteverstaan. De verhoudingen worden onverbiddelijk door elkaar geschud en de vier ouders moeten een onmogelijke keuze maken. De borrel rond het kampvuur verandert in een schaakspel. De vrienden worden vijanden. 


We doen wat we kunnen is een filmische, beklemmende roman vol scherpe dialogen en confronterende vragen. Wat blijft er van jezelf en je relatie over als je kinderen wegvallen? En hoe krijg je vrienden zover om hun enige dochter op te offeren om die van jou te kunnen redden? Esther, Danny, Gwen en Tom moeten kiezen: vechten en verliezen of opgeven en opnieuw beginnen.

Luister een fragment:Lykele Muus (1987) is schrijver, acteur en theatermaker. Zijn debuutroman Eland verscheen in 2015 bij uitgeverij Nijgh en Van Ditmar. Het boek werd zeer enthousiast ontvangen in een editie van de Hebban Leesclub. Onlangs verscheen zijn tweede roman We doen wat we kunnen, dat hij ook zelf heeft voorgelezen als luisterboek.

Koop nu het luisterboek We doen wat we kunnen geschreven door Lykele Muus en voorgelezen door Lykele Muus met 20 procent korting (normale prijs € 13,99) bij Luisterrijk. De actieperiode geldt van 6 mei tot en met 12 mei, ter gelegenheid van de Week van het Luisterboek 2019. Gebruik couponcode WVHL2019 tijdens het afrekenen (uitleg op https://www.luisterrijk.nl/couponcode). 

De Hebban Luisterboek-app

De vuurtoren en andere verhalen van Hilde Vandermeeren en Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos van Paul van Loon zijn tijdens de Week van het Luisterboek 2019 gratis te downloaden en te beluisteren via de Hebban Luisterboek-app. Heb jij deze app nog niet, dan kun je die hier gratis downloaden:

Download de app hier voor iOS (iPhone en iPad) 

Download de app hier voor AndroidOver de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Luisterboek van de dag | We doen wat we kunnen

 

Gerelateerd

Over

Lykele Muus

Lykele Muus

Schrijver, acteur, theatermaker. Debuutroman Eland verscheen in 2015 bij Nijgh e...

Gesponsorde boeken