Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Martin Michael Driessen wint De Inktaap 2018

door Hebban Crew 1 reactie
Auteur Martin Michael Driessen wint De Inktaap 2018. Bijna 900 scholieren lazen de winnende titels van de ECI Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs en de Fintro Literatuurprijs, en kozen daaruit hun eigen winnaar. De meeste stemmen gingen naar de verhalenbundel 'Rivieren' van Driessen.

Driessen nam de literaire jongerenprijs op 13 maart in ontvangst tijdens de feestelijke slotdag in de Doelen te Rotterdam. Naast Rivieren (ECI Literatuurprijs 2016) waren ook De tolk van Java van Alfred Birney (Libris Literatuur Prijs 2017) en WIL van Jeroen Olyslaegers (Fintro Literatuurprijs 2017) genomineerd.

De Inktaap is dé jongerenprijs van de Nederlandse literatuur. Scholieren uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs vormden schooljury’s, lazen de drie literaire prijswinnaars, beoordeelden de boeken en schreven een juryrapport. Over de verhalenbundel Rivieren werd o.a. gezegd: 'Net als de echte rivieren, bevaar ik zoals de hoofdpersonages de onverwachte wendingen en drijf ik mee met het verhaal. Gelukkig is Martin Michael Driessen de kapitein, zoals geen ander dat kan.'

De Inktaap

Voor de editie van 2019 zijn de prijswinnaars van de ECI Literatuurprijs (Koen PeetersDe mensengenezer), de BNG Bank Literatuurprijs (Marjolijn van HeemstraEn we noemen hem) en de Libris Literatuur Prijs (bekendmaking op 7 mei) genomineerd.

De Inktaap wordt sinds 2002 uitgereikt. Vorig jaar won Connie Palmen de prijs met Jij zegt het. Eerdere winnaars waren o.a. Harry Mulisch (met Siegfried, 2003), A.F.Th. van der Heijden (met Het schervengericht, 2009), Tommy Wieringa (met Dit zijn de namen, 2014) en Ilja Leonard Pfeijffer (met La Superba, 2015).  Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Martin Michael Driessen wint De Inktaap 2018

 

Gerelateerd

Over

Martin Michael Driessen

Martin Michael Driessen

Martin Michael Driessen (1954) is opera- en toneelregisseur, vertaler en schrijv...

Gesponsorde boeken