Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Mel Wallis de Vries wint de Crimezone Beste Young Adult Thriller Award 2014!

De uitslag van de Crimezone Beste Young Adult Thriller is bekend! Auteur Mel Wallis de Vries won met haar jeugdthriller 'Wreed' deze publieksprijs. De afgelopen twee maanden is er volop gestemd op de 16 genomineerden, waaruit uiteindelijk 'Wreed', geschreven door Wallis de Vries, als winnaar uit de bus kwam.

Dat Mel Wallis de Vries deze prijs wint is opnieuw een kroon op haar werk. Ze won eerder al flink wat prijzen, waaronder twee keer de Crimezone Beste Young Adult Award en twee keer de Jonge Jury Prijs.

De jeugdthriller Wreed is de achtste jeugdthriller van Mel. Het is een spannende Young Adult waarin alles draait om de vraag 'wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt en er niemand meer is om je te helpen'.

Hoofdpersoon Danielle wordt wakker terwijl ze vastgebonden en geblinddoekt op een bed ligt. Iemand anders is ook in de kamer. Langzaam begint ze te ontdekken in wat voor nachtmerrie ze is wakker geworden en de vraag die Danielle zichzelf stelt deelt de lezer met haar: 'Komt ze hier ooit levend uit?'

Ondanks haar succes was Mel Wallis de Vries verrast om op de shortlist te staan. Maar dat deze award een publieksprijs is vind ze ontzettend belangrijk. Als auteur gaat het erom dat je boeken graag gelezen worden en deze publieksprijs maakt maar weer eens duidelijk dat de sympathieke schrijfster zich daar absoluut geen zorgen over hoef te maken.

Mel Wallis de Vries ontving de Hebban Award voor de beste YA-thriller uit handen van Alexandra Penhryn Lowe, zij won de Crimezone Young Adult Award in 2012.  

Hieronder de eerste 10 namen van de in totaal 16 genomineerde boeken voor de Crimezone Beste Young Adult Award:

  1. Mel Wallis de Vries - Wreed 
  2. Helen Vreeswijk - De kick 
  3. Margje Woodrow - Geraakt 
  4. Cis Meijer - Verdoofd 
  5. Danielle Bakhuis - Wat als... 
  6. Margje Woodrow - Examendeal 
  7. Gerlinde de Bruycker - Festival! 
  8. Eva Burgers - Stille getuige 
  9. Jennefer Mellink - Gebroken 
  10. Natasza Tardio - Onzichtbaar

OVER HEBBAN 
Hebban.nl is een lezerscommunity met een onafhankelijke boekenredactie bestaande uit vijftien professionele redacteuren en meer dan 100 Hebban-recensenten. Zij verzorgen de invulling van de genre- en interesseportalen van Hebban, waaronder de succesvolle Crimezone-portal. De site is eind mei gelanceerd in een bèta-versie. Naast Crimezone zijn er genreportalen voor fantasy, literatuur, chicklit, romantische fictie, Young Adult, kinder- en jeugdboeken, korte verhalen, leesclubs, boekbloggers en kookboeken.

Hebban.nl is een ontwikkeling van Book Communities BV.Over de auteur

Hebban Crew

2143 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Mel Wallis de Vries wint de Crimezone Beste Young Adult Thriller Award 2014!

 

Gerelateerd

Over

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (1973) is een van de succesvolste jeugdthrillerauteurs ...

Overig

Gesponsorde boeken