Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Mooiste Boekomslag 2014: ‘Alice in Wonderland’ met illustraties van Floor Rieder

Eind 2014 organiseerde Libris weer de verkiezing van het Mooiste Boekomslag. De Libris-boekhandels hadden een voorselectie gemaakt van 15 boeken die geselecteerd waren voor Mooiste Boekomslag 2014. Lezers mochten één van deze boeken selecteren, maar mochten ook een eigen favoriet boek insturen. Er waren ruim 4000 inzendingen waarvan 392 voor de winnaar: Alice in Wonderland.

In 2015 is het 150 jaar geleden dat de eerste druk van Alice in Wonderland van de persen rolde. Inmiddels is het boek over Alice die na een val in een konijnenhol in een bizarre wereld terechtkomt waar niets meer vanzelfsprekend lijkt, niet meer weg te denken uit de wereldliteratuur. Het memorabele jubileum was aanleiding om het boek, met de toegankelijke vertaling van Sofia Engelsman, opnieuw te laten illustreren door Floor Rieder. Zij heeft grote indruk gemaakt met haar illustraties voor het veelvuldig bekroonde Het raadsel van alles wat leeft wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel van Jan Paul Schutten (Gottmer), waarvoor zij de Gouden Penseel ontving. Floor heeft een nieuwe, geestige en tijdloze Alice weten te scheppen.

De tweede plaats is voor De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren van Haruki Murakami (Atlas Contact). Als derde werd nog een jeugdboek onderscheiden: Hotel De Grote L van Sjoerd Kuyper met omslagillustratie van Marc Suvaal (Lemniscaat).Over de auteur

Hebban Crew

2143 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Mooiste Boekomslag 2014: ‘Alice in Wonderland’ met illustraties van Floor Rieder

 

Gerelateerd

Over

Lewis Carroll

Lewis Carroll

Lewis Carroll, pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson (1832-1898) was een Engel...

Floor Rieder

Floor Rieder

Floor Rieder (Zwolle, 4 februari 1985) volgde de opleiding tot illustrator aan k...

Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper is een Nederlands auteur. Op zijn 22ste stopte hij met zijn studie...

Gesponsorde boeken