Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken

door Hebban Crew 24 reacties
Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat lezers cadeau krijgen van de bibliotheek, hét centrum voor ontmoeting en gesprek. Het thema van Nederland Leest voor 2020 sluit daar perfect bij aan: Kleine geschiedenis, grote verhalen. Aan de hand van dit thema krijgen lezers de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen.

Update: Dinsdag is tijdens de persconferentie bekendgemaakt dat de bibliotheken per 4 november 22.00 uur voor 2 weken moeten sluiten. Een latere wijziging gaf aan dat afhalen wel tot de mogelijkheden behoort, waardoor alsnog het Nederland Leest-cadeauboek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer opgehaald kan worden. Het CPNB en Hebban.nl zijn blij dat we door kunnen gaan met onze recordpoging om duizend gesprekken op gang te brengen over dit boek. Doe je mee?

Duizend gesprekken op Hebban

Samen lezen we in november het geschenkboek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer, dezelfde maand op te halen bij deelnemende bibliotheken. In samenwerking met de CPNB en alle Nederlandse Bibliotheken willen we op Hebban proberen duizend leeservaringen te verzamelen. Doe ook mee aan deze recordpoging en maak kans op een boekenbon ter waarde van 25 euro.

Je kunt meedoen door een recensie achter te laten op de boekpagina van Het zwijgen van Maria Zachea, maar je kunt ook gewoon een korte reactie achterlaten en/of reageren op de reacties van andere lezers.

Ja, ik praat mee!

Het zwijgen van Maria Zachea

De oude moeder heeft een hersenbloeding gehad en hult zich sindsdien in een mysterieus stilzwijgen. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder? Wat weten ze eigenlijk van elkaar? Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Judith Koelemeijer (1967) debuteerde in 2001 met Het zwijgen van Maria Zachea, waarmee zij de NS Publieksprijs won en waarvan meer dan 300.000 exemplaren werden verkocht. Ook haar volgende boeken, Anna Boom en het autobiografische Hemelvaart, werden bestsellers. Sinds een aantal jaren werkt zij aan de biografie van Etty Hillesum. Judith Koelemeijer woont in Amsterdam met haar man en twee kinderen.Over de auteur

Hebban Crew

2443 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken

 

Gerelateerd

Over

Judith Koelemeijer

Judith Koelemeijer

Judith Koelemeijer werkte tot 2000 bij de Volkskrant, maar nam ontslag om zich v...