Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Nederlandse Boekhandelsprijs 2015

Update 7 februari: shortlist bekend. In januari 2015 vatte boekhandelaar Gerda Aukes (ex-DWDD-boekenpanel) het plan op samen met haar collega-boekverkopers een boek aan te wijzen dat het mooiste van het jaar is, maar ook onderbelicht is gebleven. Ze kozen Birk van Jaap Robben als beste boek van 2014, een boek dat inderdaad weinig aandacht had gekregen, maar inmiddels, zeker deels te danken aan de Boekhandelsprijs, aan de elfde druk bezig is.

Het initiatief werd gewaardeerd en is nu vastgelegd in een stichting, waarin bepaald is dat alleen fysieke boekhandels met minimaal 100 titels op voorraad een stem mogen uitbrengen.

Inmiddels heeft men tot en met 31 januari kunnen stemmen voor de tweede editie van de prijs. Welk boek van 2015 verraste, ontroerde, raakte de boekverkopers en verdient een breder publiek? Deze tien titels die in 2015 verschenen hebben net voor het einde van de stemperiode de meeste stemmen behaald en vormen dus de voorlopige (!) top tien van de Nederlandse boekverkopers. De bekendmaking en uitreiking van de Nederlandse Boekhandelsprijs 2015 volgt in februari.

Klik hier voor de tien kanshebbers van de Nederlandse Boekhandelsprijs 2015

Update 7 februari 2016: De shortlist van drie titels is bekendgemaakt. Een van deze drie titels zal de Nederlandse Boekhandelsprijs 2015 ontvangen: Alleen met de goden (Alex Boogers), Dertig dagen (Annelies Verbeke), Als de winter voorbij is (Thomas Verbogt).Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Nederlandse Boekhandelsprijs 2015

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken