Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

New York Times-bestseller van Marieke Nijkamp verschijnt bij HarperCollins Holland

Twee weken geleden berichtten we al dat Marieke Nijkamp uit Hengelo met haar YA-debuutroman 'This is where it ends' in de top 10 van de New York Times bestsellerlijst voor jeugdboeken stond. Na dit nieuws toonde de ene na de andere uitgever interesse in de Nederlandse vertaalrechten. Nijkamp koos uiteindelijk voor HarperCollins Holland.

Nijkamps Engelstalige Young Adult-roman This is where it ends staat inmiddels voor de derde week op nummer zes in de New York Times bestsellerlijst. De roman gaat over een schietpartij op een highschool in de Verenigde Staten. Vier tieners worden gevolgd tijdens een 54 minuten durende schietpartij. Nijkamp liet zich voor dit boek inspireren door een 'school shooting' in Sandy Hook, Connecticut, waarbij 28 mensen werden doodgeschoten.

Marieke Nijkamp is erg blij met haar keuze voor HarperCollins Holland: 'Vanaf het eerste gesprek klikte het met het team van HarperCollins Holland; ze zijn creatief, innovatief, en het was meteen duidelijk dat ze mijn boek begrepen'.

Ook de uitgeverij verheugt zich op het uitgeven van dit populaire debuut. Managing Director Jan-Joris Keijzer zegt zeer trots te zijn op Marieke's keuze. 'Een zeer impactvol boek dat echt onder je huid gaat zitten. Met recht een bestseller, en een boek dat zeker niet mag ontbreken op de Nederlandse markt'.

De Nederlandse vertaling van This is where it ends zal in het najaar van 2016 verschijnen.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: New York Times-bestseller van Marieke Nijkamp verschijnt bij HarperCollins Holland

 

Gesponsorde boeken