Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Op reis door culinair Tokyo met Maori Murota

Gedurende een paar jaar had Maori Murota een eigen restaurant genaamd Bento. De stijl van haar keuken werd omschreven als moederlijke eenvoud en professionele techniek. Deze typering is ook van toepassing op haar eerste kookboek: 'Recepten uit Tokyo', dat onlangs verscheen bij uitgeverij Good Cook.

Over Maori Murota
Maori Murota is geboren en opgegroeid in Tokyo, hier leerde ze koken van haar moeder. Voordat ze in de Parijse modewereld de assistent van Christophe Lemaire was, werkte ze in de keuken van een Chinees restaurant in Tokyo genaamd Chef’s. Vervolgens keerde ze terug naar de culinaire wereld en gaf ze kooklessen en culinaire workshops in Parijs.
Een van haar leerlingen was de eigenaar van de bar La Conserverie, waar een keuken was waar niets mee gedaan werd. Maori Murato begon hier in de bar aan de Grand Boulevards een klein restaurant Bento. Het leek op foodtruck, maar dan zonder de truck en met verfijndere keuken. De stijl van haar keuken werd gezien als een synthese van moederlijke eenvoud en professionele techniek.
Ondertussen schreef ze al aan haar kookboek Tokyo. Les recettes culte dat in september 2014 uitkwam in Frankrijk. De Nederlandse vertaling Recepten uit Tokyo verscheen afgelopen mei.
Mocht je Frans of Japans kunnen lezen dan kan je de blogposts en recepten op Maori Murota’s blog lezen, anders kan je in ieder geval genieten van de mooie foto’s.
Bron: Notdrinkingpoison.blogspot.com

Hebban over Recepten uit Tokyo

Hebban Culinair recensent Maaike Ebbinge omschreef Recepten uit Tokyo als volgt: “De kaft komt je tegemoet. Je kan er eigenlijk niet omheen. Lichtgevender zijn ze er niet. Dit maakt nieuwsgierig. En wat blijkt, bij elke bladzijde die je omslaat, wordt de nieuwsgierigheid alleen maar groter. Recepten uit Tokyo laat je een nieuwe wereld zien (wanneer je natuurlijk nog nooit de kans hebt gehad om Tokyo te bezoeken).
Maori Murota  neemt je in zes hoofdstukken mee door de culinaire wereld van Japan, die dus zeker niet alleen bestaat uit sushi (enkel vier bladzijdes in dit boek). Er wordt gebruik gemaakt van heel veel mooie foto’s. Naast de recepten zijn er bijvoorbeeld foto’s van sobamakers, tapasbarretjes, de markt en foto’s van bij mensen thuis. Op reis vanuit je eigen keuken.”
Ze gaf het boek vijf sterren omdat “de recepten (na het uitproberen van vijf verschillende) zo duidelijk zijn, het huis uren naar onbekende, goddelijke geuren ruikt en alles uiteindelijk uitstekend smaakt.”
Lees de volledige recensie.

Recepten uit Tokyo
Tokyo, de mystieke Japanse hoofdstad, kent een schat aan fantastische eettentjes, sushibars en streetfood. Wie Tokyo zegt, zegt lekker eten. De in Japan geboren en getogen Maori Murota neemt je mee en voert je dwars door culinair Tokyo. Eindbestemming? Tokyo op je bord!
Recepten uit Tokyo
is meer dan een kookboek alleen, door de fantastische sfeerfoto's snuif je als het ware de geuren uit de keukens van eettentjes en restaurants op, om vervolgens direct in de keuken aan de slag te gaan. Stel je eigen bentobox (lunchbox) samen, maak perfecte onigiri (rijstballetjes), miso en leer dankzij de vele tips en trucs om perfecte sushi, sashimi en dashibouillon te maken. Verlekker je aan hartige, zoete en hartverwarmende gerechten en verras je gasten met geweldig eten uit Tokyo.Daarnaast geeft Recepten uit Tokyo je goede uitleg over producten, ingrediënten, de voorraadkast en technieken. Als bonus krijg je in dit kookboek ook de leukste en lekkerste adresjes van de stad.
Beleef de Japanse eetcultuur en ontdek hoe veelzijdig deze keuken is.  Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Op reis door culinair Tokyo met Maori Murota

 

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken