Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

‘Opstaan’ wint Hebban Award 2017 voor Beste Roman

door Hebban Crew 52 reacties
Tijdens een live uitzending van het radioprogramma Tijd voor MAX werd de winnaar van de Hebban Award in de categorie Beste Roman bekendgemaakt. ‘Opstaan’ van Jackie van Laren kreeg de meeste stemmen in de Beste Boeken van het Jaar-verkiezing in deze categorie en wint daarmee de publieksprijs 2017.


Opstaan

Na haar succesvolle ‘Q’-serie, weet Jackie van Laren (1968) ook met haar romans over Anne Miller vele feelgoodlezers aan zich te binden. In het vorig jaar verschenen Vallen krijgt de jonge journaliste de kans van haar leven als de leadzanger van een wereldberoemde rockband haar uitnodigt om drie weken mee te gaan met de Amerikaanse tournee, om op zijn zoontje te passen. Anne en zanger Rory vallen als een blok voor elkaar. In het vervolg op deze roman, Opstaan, is het echter gedaan met de liefde en lezen we over Anne’s gebroken hart.

De relatie met de wereldberoemde rockster Rory Maquari, haar grote liefde, is na een stormachtig jaar gestrand. Inmiddels heeft Anne zich herpakt en leidt ze een rustig, teruggetrokken leven op St. Mary’s, het hoofdeiland van de Britse Scilly-eilanden. Samen met een vriendin runt ze daar een restaurantje en probeert ze Rory te vergeten. Maar andersom wil Rory Anne helemaal niet vergeten. Hij snapt nog altijd niet waarom hun relatie is stukgelopen en wil niets liever dan Anne vinden en het goedmaken. Anne heeft echter alle contact met hem verbroken en wil niet gevonden worden. Met de moed der wanhoop probeert Rory er daarom maar het beste van te maken, samen met zijn zoontje.

Maar dan ontmoet Rory de flamboyante tv-kok Woz, met wie hij dikke maatjes wordt. Woz nodigt hem uit om zijn nieuwste kooklocatie te komen bewonderen, een restaurantje van twee vrouwen op St. Mary’s. Een klein reisje met onverwacht grote gevolgen…

Recensent Diana van Eynde is dol op de boeken van Jackie van Laren, ook op Opstaan werd ze weer een beetje verliefd. ‘Van Laren weet prachtige beeldende zinnen te maken. Dit zorgt ervoor dat je helemaal opgezogen wordt in het verhaal en je de belevenissen als een film voorbij ziet komen,' zegt ze in haar Hebban-recensie. 'Dat maakt het lezen van de verhalen van Van Laren heerlijk, zeker omdat er vaak een artiest de hoofdrol speelt.’

Opstaan van Jackie van Laren is verschenen bij Boekerij.

De top 10

Er waren 31 boeken in de race voor de Hebban Award voor Beste Roman. Dit is de top 10 in de categorie Beste Roman:

  1. Opstaan van Jackie van Laren
  2. De zoon van de verhalenverteller van Pierre Jarawan
  3. Helemaal het einde van Lisette Jonkman
  4. De bekeerlinge van Stefan Hertmans
  5. De greppel van Herman Koch
  6. Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili
  7. De dood van Murat Idrissi van Tommy Wieringa
  8. Ginevra van Simone van der Vlugt
  9. Ik zie je op het strand van Jill Mansell
  10. Mijn niet zo perfecte leven van Sophie Kinsella

 

De runners-up in de categorie Beste Roman vind je hier

Bekendmaking

De winnaars van de Hebban Awards 2017 werden op donderdag 26 oktober bekendgemaakt tijdens een speciale boekenuitzending van het populaire programma Tijd voor MAX Radio. Hebban-hoofdredacteur Sander Verheijen schoof tussen 18 en 20 uur aan bij presentatrice Elles de Bruin. Tijdens de uitzending werden de winnaars in de verschillende categorieën van de publieksprijs bekendgemaakt, werd er uitgebreid aandacht besteed aan de Hebban Debuutprijs (juryprijs) en kwamen de winnaars van de Hebban Awards aan het woord.  

Bekijk hier alle winnaars van de Hebban Awards 2017 (na 20.00 uur).Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: ‘Opstaan’ wint Hebban Award 2017 voor Beste Roman

 

Gerelateerd

Over

Jackie van Laren

Jackie van Laren

Schrijft boeken en leest er ook een heleboel :-)

Gesponsorde boeken