Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Pasta van Antonio Carluccio

De grootmeester van de Italiaanse keuken, Antonio Carluccio, over zijn nieuwe boek Pasta: ‘Pasta biedt zo veel mogelijkheden dat het onderwerp nog lang niet is uitgeput. [...] Italië produceert al meer dan 600 soorten pasta, en het aantal sauzen is beslist nog veel groter. Ik kan er natuurlijk niet onderuit om de meest klassieke Italiaanse pastagerechten op te nemen...

...en die vind je hier dus ook (zij het anders dan anders), maar de meeste heb ik spiksplinternieuw ontwikkeld of zijn mijn versies van regionale of nationale gerechten waarin de vele aspecten van de authentieke Italiaanse keuken tot uiting komen.

Dit boek is echter ook de neerslag van mijn liefde, hartstocht en ervaring, en die maken het je gemakkelijker om deze gerechten zelf klaar te maken. Neem van bepaalde ingrediënten af en toe gerust iets meer of minder dan ik. Maar ik zou het vreselijk vinden als je een bolognesesaus bederft met knoflook en oregano. Dát gaat mij te ver…’

Klik hier voor de ****recensie van Saskia Balmaekers.



Over de auteur

Hebban Culinair

107 volgers
1 boek
0 favorieten


Reacties op: Pasta van Antonio Carluccio

 

Gerelateerd

Over

Antonio Carluccio

Antonio Carluccio

Antonio Carluccio, bij ons bekend van TV-programma's en schrijver van verschille...