Hebban vandaag

Nieuws /

Paul van Loon lanceert computerspel ter bevordering van geletterdheid

Ter gelegenheid van de Week van de Alfabetisering lanceert kinderboekenschrijver Paul van Loon aanstaande donderdag, samen met zijn populaire personage Dolfje Weerwolfje, een computerspel ter bevordering van de geletterdheid van kinderen.

Tweeënhalf uur per dag kijken kinderen naar het scherm van de tv of computer. Deze tijd gaat ten koste van het lezen van boeken en van de geletterdheid van kinderen. Uit onderzoek blijkt dat 13 procent van alle kinderen in Nederland risico loopt op laaggeletterdheid. Daarom nam Stichting Lezen & Schrijven het initiatief voor het computerspel met Dolfje Weerwolfje.

Het computerspel bestaat uit twintig levels waarbij kinderen spelenderwijs lees-en schrijfopdrachten maken. Paul van Loon zal het spel komende donderdag op de Rietendakschool in Utrecht presenteren. Ongeveer 60.000 basisschoolkinderen in Nederland zullen het spel die dag online spelen.

Tijdens de Week van de Alfabetisering staat het probleem van laaggeletterdheid de hele week centraal. “Door beter te leren lezen en schrijven vergroot je je kans op een gezond en gelukkig leven", stelt de Stichting Lezen & Schrijven. Oudere laaggeletterden zijn vaker ziek, voelen zich ongezonder en hebben een sterfterisico dat anderhalf keer groter is dan bij geletterden. Van 7 t/m 13 september worden er in Nederland ruim 5600 activiteiten georganiseerd waarbij aandacht voor taal wordt gestimuleerd.

Voor meer info: www.tijdvoortaal.nl
Bron: telegraaf.nl

Lees ook het artikel Tijd voor taal van Julienne van den Heuvel, met leuke tips voor boeken die het plezier in lezen stimuleren!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Paul van Loon lanceert computerspel ter bevordering van geletterdheid

 

Gerelateerd

Over

Paul van Loon

Paul van Loon

Paul van Loon is een bekende en populaire Nederlandse kinderboekenschrijver. Hij...

Gesponsorde boeken