Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Dossier /

Personage van de dag | Tara Linders & Diego Martinez

Tijdens deze editie van de Thriller Tiendaagse is het thema 'Wordt vervolgd'. Op Hebban zetten we daarom tien dagen lang een markant of populair seriepersonage uit de Nederlandstalige thrillercanon in de spotlight. Vandaag: Tara Linders en Diego Martinez van Nathalie Pagie.

Nog niet klaar met ze

'Het idee om een serie te schrijven over journalistenduo Tara Linders & Diego Martinez is pas na het eerste boek ontstaan,' vertelt Nathalie Pagie aan Hebban. 'Bij het schrijven van het laatste hoofdstuk van Paradijsvogels voelde ik dat ik geen afscheid van deze twee wilde nemen. Ik was nog niet klaar met ze, en zij nog niet met mij.' Het beroep van hoofdpersonages Tara Linders en Diego Martinez leent zich er dan ook uitstekend voor; als journalist zoeken ze duistere zaken tot op de bodem uit. Rode draad in de thrillers die Pagie tot nu toe rondom het duo heeft geschreven, zijn de exotische locaties. Het eerste boek liet ons afreizen naar Aruba, in Casa Familia beginnen we in de Belgische Ardennen om vervolgens te eindigen bij Andalusië (Spanje) en Rio Grande brengt ons in Mexicaanse sferen. Ook de karakters van Tara en Diego zijn elkaars tegenhanger waarmee Pagie een mooie verhouding creëert tussen de twee personages.

'Maar ook in hun privelevens lag nog genoeg in het verschiet. Inmiddels heb ik vier boeken geschreven met Tara en Diego in de hoofdrol; deel vier heet De trip en verschijnt in april,' aldus de auteur.

Journalisten Tara Linders en Diego Martinez zijn op Hawaï voor de tv-opnames van het extreme adventure-programma De trip. Tara doet verslag voor dagblad De Dageraad en Diego werkt er als redacteur. Als een van de kandidaten gewond uitvalt, grijpt Diego zijn kans en springt in. Terwijl hij zich aan de levensgevaarlijke challenges waagt, komt Tara op het spoor van een commune, met aan het hoofd de excentrieke Cassandra. De communeleden zijn volledig in de ban van deze vrouw en als zij meer lijkt te weten over Tara’s pijnlijke verleden, wordt ook Tara’s nieuwsgierigheid gewekt.

Plots dreigt de Mauna Loa-vulkaan, de grootste ter wereld, eerder tot uitbarsting te komen dan werd voorspeld en moet iedereen het eiland verlaten. Maar juist dan wordt een van de communeleden dood aangetroffen en blijkt Cassandra spoorloos. Wat heeft zij te verbergen? Tara en Diego blijven op het eiland om in een race tegen de klok en met gevaar voor eigen leven de waarheid te achterhalen.

Benieuwd geworden naar De trip? Op Hebban lees je het eerste hoofdstuk:

Naar de Sneak Preview

De trip is vanaf 18 april verkrijgbaar in de boekwinkel en verschijnt bij uitgeverij Boekerij. Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Lezers over de boeken met Tara en Diego

Lezer Biebmiepje was erg enthousiast over Paradijsvogels en schreef het volgende: 'De eigenzinnige hoofdpersoon Tara en haar collega Diego leer je goed kennen. Het zijn boeiende, sympathieke en realistische hoofdpersonen.
Ze zijn een goed team samen, ondanks dat Tara niet graag en gauw om hulp vraagt. Als ze dan echt in de penarie zit op Aruba, doordat ze geen genoegen neemt met oppervlakkige reclamepraatjes over succesvolle carrièrejagers, maar gaat graven naar wat er achter de idyllische façade van Aruba verborgen zit, doet Diego er alles aan om vanuit Nederland zijn collega te helpen.'

En een vergelijking ligt volgens Marije Ronteltap wel op de loer: 'Tara en Diego doen vaag denken aan Lisbeth Salander en Mikael Blomkwist uit de serie van Stieg Larsson. Het duo dat Pagie heeft bedacht is zeker net zo dynamisch als hun Zweedse tegenhanger.'

'Eenmaal in Mexico ontpopt Tara zich als een jonge, stoere (op de motor!) en slimme vrouw die zich goed staande kan houden in gevaarlijke situaties en echt haar mannetje staat!' schrijft lezer Linda over Rio Grande. 'Een heerlijk spannend deel over Tara en Diego, prima los te lezen, soms lijkt het net een filmscript, je waant je echt in warm en stoffig Mexico.' 

 

Win!

Kans maken op het laatst verschenen deel in de reeks, Rio Grande? Klik op het kader naast dit artikel om kans te maken op een exemplaar.



Welke herinnering heb jij aan het lezen van de boeken met journalistenduo Linders en Martinez? Laat het weten in een reactie onder dit artikel! Bekijk voor de gehele reeks, en hoe deze op volgorde te lezen, de auteurspagina van Nathalie Pagie op Hebban.



Over de auteur

Soraya Vink (crew)

7 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Personage van de dag | Tara Linders & Diego Martinez

 

Gerelateerd

Over

Nathalie Pagie

Nathalie Pagie

Schrijft thrillers met vaart: CASA FAMILIA - PARADIJSVOGELS - DE CAMPUS - DE TON...