Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Poëzieprijs voor Peter Verhelst

De dichter Peter Verhelst (1962) heeft de negende Ida Gerhardt Poëzieprijs gewonnen voor de bundel Wij totale vlam. Verhelst ontving vrijdag in Zutphen het prijzengeld ter waarde van 2.500 euro en een kunstwerk uit de handen van juryvoorzitter Frits Spits.

De andere kanshebbers waren Alfred Schaffer met Mens Dier Ding en Maud Vanhauwaert met Wij zijn evenwijdig. De nominaties werden geselecteerd uit 138 bundels die meedongen naar deze tweejaarlijkse prijs. Opvallend is dat alle drie de dichters buiten Nederland wonen. Schaffer woont en werkt in Zuid-Afrika. Vanhauwaert en Verhelst zijn Vlamingen. Alle drie publiceren ze poëzie bij Nederlandse uitgevers.

Volgens de jury is Wij totale vlam (2014) 'een bundel van nabijheid en intimiteit en tegelijkertijd over eenzaamheid en verlorenheid'. Het is de twaalfde bundel van Verhelst, tevens auteur van proza en theaterteksten. Hij won eerder de Herman de Coninckprijs en de Jan Campertprijs. Zijn laatste bundel is Zing zing! uit 2015.

In voorgaande jaren werd de prijs gewonnen door Kees 't Hart, Anneke Brassinga, Lloyd Haft, Astrid Lampe, Nachoem M. Wijnberg, Alfred Schaffer, Henk van der Waal en Pieter Boskma.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Poëzieprijs voor Peter Verhelst

 

Gerelateerd

Over

Peter Verhelst

Peter Verhelst

Peter Verhelst (1962) is een Vlaams dichter, romancier en regisseur. Hij ontving...

Gesponsorde boeken