Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Populair op Hebban.nl: Het meisje in de trein

Het snelle succes van Het meisje in de trein, het thrillerdebuut van Paula Hawkins, is ook de bezoeker van Hebban.nl niet ontgaan. Hawkins' boek is deze week een van de populairste thrillers op deze site. Ook 'Vogelman', een oudje van Mo Hayder, is in trek.

De populairste thrillers op Hebban:

1. (1) Terry Hayes - Ik ben Pelgrim  - 4e wk
Pelgrim is de codenaam van een van de beste spionnen.  De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek.Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkt jonge vrouw is gevonden.

2. (4) Esther Verhoef - De kraamhulp  -  6e wk
Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. Maar deze blijkt een gevaarlijke psychopate te zijn.

3. (5) Samuel Bjørk - Ik reis alleen   -  6e wk
Inspecteur Holger Munch en zijn collega Mia Krüger onderzoeken de moord op een zesjarig meisje. Zij wordt op het Noorse platteland gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom en met vreemde poppenkleren aan.

4. (-) Michael Robotham - Leven of dood   - 4e wk
Audie Palmer zit tien jaar gevangenisstraf uit voor een gewapende overval waarbij vier mensen omkwamen. Zeven miljoen dollar is nooit teruggevonden. Alleen Audie weet waar het geld is. In de gevangenis is hij geslagen, neergestoken en bedreigd doorbewakers en medegevangenen die allemaal op het geld uit zijn.

5. (-) Esther Verhoef - Rendez-vouw - 1e wk
Ontmoet Simone, een 34-jarige vrouw die de stap waagt om in het zuiden van Frankrijk een nieuw leven te beginnen. Samen met haar manekoopt ze een bouwvallig landhuis om op te knappen, erin te wonen en een deel ervan te verhuren als chambres d'hôtes. De werkelijkheid haalt de droom in. Waar haal je goede werklui vandaan in een vreemd dorp waar je nog niet eens de bakker weet te vinden?d

6. (3) Gilly Macmillan - Laat me niet alleen  - 6e wk
Op de dag dat Ben, de achtjarige zoon van Rachel Jenner, vermist raakt stort Rachels wereld in. Ze is compleet onvoorbereid op de felheid waarmee ze wordt aangevallen door de media. Van de krant tot blogs: iedereen heeft een mening over haar.

7. (-) Jussi Adler-Olsen - Het Marco-effect  - 1e wk
Marco's oom Zola, een zeer kille en gewelddadige man, dwingt Marco en zijn familie te bedelen, te stelen en in te breken. Wanneer Marco ontdekt dat zijn familieleden een aanslag op hem beramen, is hij genoodzaakt te vluchten. Hij staat voor een schrijnend dilemma: moet hij zijn familie aangeven, zelfs zijn eigen vader? 

8. (-) Isa Maron - IJskoud  - 3e wk
Op een kinderboerderij in Amsterdam-Noord verdwijnt op klaarlichte dag een 7-jarig jongetje. Het is het oppaskind van de beste vriendin van Kyra Slagter, Sophie, en het drama voltrekt zich waar Kyra en Sophie bij zijn. Beide meiden zoeken dagenlang, maar van het kind wordt geen spoor gevonden.

9. (-) Paula Hawkins - Het meisje in de trein  - 1e wk
Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin.

10. (-) Sebastian  Fitzek - Passagier 23  - 1e wk
Politiepsycholoog Martin Schwarz heeft tijdens een vakantie op het cruiseschip Sultan of the Sea zijn vrouw en zoontje verloren. Niemand heeft ooit kunnen ophelderen wat er tijdens die noodlottige reis is gebeurd en Martin blijft achter als een mentaal wrak. Hij heeft zich voorgenomen nooit meer één voet op een cruiseschip te zetten, totdat hij vijf jaar later een mysterieus telefoontje krijgt van een oudere dame die beweert meer van de verdwijning te weten.

11. (-) Corine Vlaminckx - Beklemd  -  2e wk
De 3-jarige Maarten verdwijnt spoorloos. Zevenentwintig jaar later komt deze verdwijning tot een gruwelijke ontknoping.

12. (
10) Tess Gerritsen - Sterf twee keer  - 2e wk
Rechercheur Jane Rizzoli reist af naar Afrika om een macabere moord op een taxidermist te onderzoeken. Terwijl patholoog-anatoom Maura Isles zich buigt over het toegetakelde lichaam van de man, zoekt Jane uit of er een verband bestaat tussen deze moord en de tragedie die zich zes jaar eerder afspeelde tijdens een safari in Botswana.

13. (-) Mo Hayder - Vogelman  - 1e wk
Vijf vrouwen worden ritueel vermoord aangetroffen op een braakliggend terrein in Londen. Onderzoek wijst uit dat de slachtoffers een vreemd en weerzinwekkend detail gemeen hebben. Rechercheur Jack Caffery realiseert zich dat hij op het spoor is van het gevaarlijkste soort misdadiger dat we kennen.

14. Hjort Rosenfeld  - Het stille meisje  - 1e wk
In de laatste dagen van de paasvakantie worden de lichamen van de familie Carsten gevonden. Ze zijn van dichtbij neergeschoten en de enige verdachte moet worden vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. Wanneer Sebastian Bergman en zijn team worden opgeroepen, vinden ze rond het huis de voetsporen van een meisje. 

15. (-) Esther Verhoef - Lieve mama - 4e wk
Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien. De achttienjarige Ralf laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner. Een horrorscenario ontvouwt zich.

16. (-) Tom Rob Smith - Kind 44  - 1e wk
In Stalins arbeidersparadijs is een seriemoordenaar actief die het op kinderen heeft gemunt. Leo Demidov, een jonge en toegewijde officier van de meedogenloze geheime dienst, heeft het gevoel dat de moorden op de een of andere manier met hém te maken hebben. Hij beseft dan ook snel dat hij de kindermoordenaar, wie het ook is, moet stoppen. Voordat hij ook zelf slachtoffer wordt.

17. (-) Hjort Rosenfeldt - Wat verborgen is  - 1e wk
Het lichaam van de zestienjarige Roger wordt gevonden in een moerassig gebied. Hij lijkt omgebracht met messteken, maar nader onderzoek toont aan dat de kogel die hem doodde is weggesneden. Het spoor leidt naar de elitaire Palmlöv-school, een school die eigenlijk veel te duur is voor de jongen. 

18. (
2) Nicci French - Denken aan vrijdag - 3e wk
Uit de Thames wordt het lijk van een man met doorgesneden keel gevist. Hij is onherkenbaar, want hij heeft al een tijd in het water gelegen. Het enige aanknopingspunt is een ziekenhuisbandje om zijn pols met daarop de naam psychoanalytica Frieda Klein.

19. (-) Loes den Hollander - Aangetast  - 1e wk
Tien jaar nadat Lieve Metselaer werd geschept door een auto en dit niet overleefde, worden de dader van dit ongeluk en de vader van Lieve opgeschrikt door bedreigingen en beschuldigingen die hen erg kwetsbaar maken. Er ontwikkelt zich een duistere en onaangename strijd die consequenties heeft voor persoonlijke en zakelijke relaties.

20. (9) Håkan Nesser - Hemel boven Londen   - 5e wk
De vermogende Leonard Vermin heeft nog maar een paar weken te leven. Met zijn partner en haar kinderen is hij in Londen voor een afscheidsetentje. Wanneer hij daar zijn testament voorleest, verrast hij iedereen.

De Bestseller60 van de CPNB vindt u hierOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Populair op Hebban.nl: Het meisje in de trein

 

Gerelateerd

Over

Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek (1971) is een Duitse schrijver en journalist, geboren in Berlij...

Gesponsorde boeken