Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Schrijf een YA-verhaal en win een boekcontract

Lees en adem jij YA? Wil jij de collega worden van onder andere schrijvers James Dashner en Victor Dixen? Altijd al gedroomd van een boekcontract? Dan is dit je kans: uitgeverij Q lanceer een YA-schrijfwedstrijd!


In 2017 bestaat uitgeverij Q tien jaar en ter ere van dat jubileum organiseert de uitgeverij een Young Adult schrijfwedstrijd. Dit je kans om die grote droom in vervulling te laten gaan, want de hoofdprijs is niet niks: het beste verhaal wordt in 2018 bij Q gepubliceerd.  

Redacteur Merel Poldervaart vertelt: 'Veel jonge mensen schrijven, tegenwoordig kun je je werk ook door lezers laten vinden op platformen als WattPad en Sweek. Uiteindelijk is het toch een droom van velen om een boek echt gepubliceerd te zien. Als uitgeverij zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent, en we hopen met deze wedstrijd een paar nieuwe talenten te vinden. Door de winnaar een auteurscontract te bieden laten we zien dat we hier echt in geloven.' 

Waar moet je inzending aan voldoen?

Je kunt meedoen als je inzending niet eerder is gepubliceerd, je inzending in de Nederlandse taal geschreven is en je inzending in het Young Adult-genre valt. Je kunt het eerste hoofdstuk van jouw YA-boek tot 1 augustus 2017 insturen.  

De jury en de prijzen

Een vierkoppige jury beoordeelt alle inzendingen. Merel Poldervaart (YA-redacteur van uitgeverij Q), Natalie Koch (bekend auteur en vertaler van literatuur, fantasy en YA), Maritza Dubravac (boekhandelaar bij Donner Rotterdam en organisator YA-boekenclub) en Emmy van Ruijven (YA-blogger) bepalen de top drie.  

Het eerste hoofdstuk van de volledige shortlist wordt op Hebban gepubliceerd. Daarna strijden de drie beste inzendingen strijden om een boekenpakket met alle YA-titels van Q (3e prijs), een gesprek met de YA-redacteur van Q (2e prijs) en natuurlijk dat felbegeerde boekcontract bij Q (1e prijs).  

De shortlist wordt tijdens de Literatour (16-24 september 2017) bekendgemaakt. De feestelijke prijsuitreiking volgt op 8 oktober.

Inzenden  

Wil je meer weten over deze wedstrijd en hoe je jouw YA-verhaal in kunt sturen?
Lees hier meer.  Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijf een YA-verhaal en win een boekcontract

 

Over

Victor Dixen

Victor Dixen

Victor Dixen is een Franse YA-auteur. Hij won al twee keer de prestigieuze Grand...

James Dashner

James Dashner

James Dashner (1972) werd geboren in Georgia en woont nu met zijn vrouw en vier ...

Natalie Koch

Natalie Koch

Natalie Koch is musicoloog. Ze werkte als muziekjournalist en schreef toeli...

Gesponsorde boeken