Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Leesclubs /

Schrijf je in voor de leesclub met 'Het boek van de vergeten artiesten'

door Hebban Crew 2 reacties
Misschien ken je de Duitse schrijfster Vera Buck wel van haar imposante debuutroman 'Runa', met als setting een psychiatrische inrichting. Nu is de schrijfster terug met opnieuw een indrukwekkend verhaal in het verleden. Op Hebban lees je nu een fragment uit 'Het boek van de vergeten artiesten' en kun je je inschrijven voor de Hebban Leesclub.

Net zoals in haar debuutroman is Vera Buck ook dit keer diep in de geschiedenis gedoken; zo kaart ze vergeten levens ten tijden van het nationaal socialisme aan. De aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Laat je niet afschrikken door de dikte van dit boek, bijna 700 pagina's schoon aan de haak, maar betreed een bijzonder universum!

Duitsland, 1902. Mathis is de 13e zoon in een boerengezin, zijn verdere leven lijkt voorbestemd tussen akkers en velden. Maar als op een dag een jaarmarkt zijn dorp aandoet, ziet hij dat de wereld groter is dan het dorp waar hij opgroeide. Hij maakt kennis met een wereld waarin elektrische wonderen, curiositeiten en schitterende shows op hem lijken te wachten. Hij wil mee en deelgenoot worden. Samen met de andere artiesten begint Mathis zijn bijzondere reis.

Na dertig jaar optreden als ‘röntgen-artiest’ op de jaarmarkt leeft Mathis samen met zijn vrouw in een woonwagenkamp aan de rand van Berlijn. Het is de vooravond van de Tweede Wereldoorlog; duistere tijden zijn aangebroken. Er komen verbodsborden voor optredende kunstenaars en showruimtes worden dichtgetimmerd. Tijdens geheime bijeenkomsten blijven de artiesten elkaar ontmoeten, zo houden ze het verleden in stand. Ondertussen schrijft Mathis een boek, vol met met geheimen die onder geen enkel beding in verkeerde handen mogen vallen. 


Ben jij benieuwd geworden naar Het boek van de vergeten artiesten? Lees dan snel een fragment via onderstaande knop.

Lees een fragment

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!

Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een bespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies?

Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal

Schrijf je in voor de Hebban Leesclubnieuwsbrief Over de auteur

Hebban Crew

2562 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijf je in voor de leesclub met 'Het boek van de vergeten artiesten'

 

Gerelateerd

Over

Vera Buck

Vera Buck

Vera Buck (1986) schreef gedurende haar studie journalistiek in Hannover teksten...

Hebban Spots

Het boek van de vergeten artiesten

16 volgers

Welkom bij de leesclub rond Het boek van vergeten artiesten, het nieuwe boek van Vera Buck (Uitgeverij Karakter). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...