Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Schrijf je nu in voor de leesclub met 'Reagan'

De presidentiële toestanden in de Verenigde Staten zijn momenteel een tikje bizar. Dat een B-acteur ooit het Witte Huis als president van Amerika mocht betrekken, is niets om van op te kijken. De biografie van professor H.W. Brands over Ronald Reagan is de eerste die in het Nederlands verschijnt. De Hebban Leesclub gaat het boek bespreken en jij kunt je daarvoor inschrijven.

Reagan is de eerste Nederlandse biografie over de 40e Amerikaanse president. Ruim 10 jaar na zijn overlijden vertelt meesterverteller H.W. Brands het verhaal van Ronald Reagan (1911-2004). De jonge ‘Dutch’ groeide op in een arm gezin tijdens de crisis van de jaren ’20, joeg zijn dromen als radioverslaggever en acteur na en werd uiteindelijk president van de Verenigde Staten. De Amerikaanse conservatieven vereren hem als halfgod, de liberalen schetsen een karikatuur van een B-acteur die per ongeluk in het Witte Huis belandde. De communistenvreter bleek tijdens zijn presidentiële jaren ook pragmaticus. Samen met Gorbatsjov slechtte hij de Berlijnse Muur, maar hij stond ook aan de wieg van de ineenstorting van de Sovjet-Unie. H.W. Brands plaatst Reagan postuum naast Franklin Roosevelt op het voetstuk van de grootste Amerikaanse presidenten van de 20e eeuw. Hij vertelt Reagans verhaal aan de hand van dagboeken, memoires, toespraken en interviews met zijn naasten.

Lees hier een fragment

Doe je mee?

Wil jij meedoen aan deze editie van de Hebban Leesclub? Hebban geeft 15 exemplaren weg! Iedereen met een Hebban-account kan meedoen. Heb je die nog niet, dan meld je je toch even snel aan! Een Hebban-account is gratis. Je kunt je tot en met 10 maart inschrijven voor deze leesclub.

Ga naar de speciale leesclubpage voor ReaganOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Schrijf je nu in voor de leesclub met 'Reagan'

 

Gerelateerd

Hebban Spots

Reagan

26 volgers

Welkom bij de leesclub rond het boek Reagan van auteur H.W. Brands (Uitgeverij Spectrum). We zijn op Facebook en Twitter te vinden op @hebbanleesclub, onze hashtag is #hebbanleesclub. Deze leesclub...

Gesponsorde boeken