Advertentie

Hebban vandaag

Community /

September: Ontmoet je favoriete YA-auteurs!

door Lindy (Hebban Crew) 4 reacties
Eind september staat bol van de YA-evenemtenten! Niet alleen is er dan Literatour, de Boekenweek voor jongeren, een Young Adult Bal en verschillende YA-festivals, ook worden workshops en signeersessies georganiseerd in boekhandels door het hele land. Bekijk gauw waar jij jouw favoriete nationale én internationale auteurs kunt ontmoeten!


De Boekenparade

De gehele maand september wordt een groot boekenfeest. Van 2 t/m 25 september vindt de Boekenparade plaats, het grootste boekenfestival dat ooit in Nederland is georganiseerd. Elk weekend van de Boekenparade heeft een thema en natuurlijk is er ook aandacht voor Young Adult-literatuur, op 16 en 17 september.  

Literatour

De week van 17 t/m 25 september staat geheel in het teken van literatuur voor jongeren. Scholen nemen deel door auteurs uit te nodigen, samen met leerlingen de boekhandel of bibliotheek te bezoeken of op een andere manier het lezen te stimuleren.  

Op 17 september, de eerste dag van YA-boekenweek, verschijn ook 3PAK, het allereerste YA-Boekenweekgeschenk! Zowel Helen Vreeswijk als Mirjam Mous en Alex Boogers schreven hiervoor een verhaal.

In dezelfde periode organiseren boekhandels en uitgeverijen verschillende evenementen voor jongeren. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.  

Evenementen  

16 september

YALbal op de Boekenparade. Tolhuistuin, Amsterdam, 20.00 – 00.00h. Op de Boekenparade, aan de vooravond van Literatour, wordt een feestje gevierd met het YALBAL. Het boekenbal voor jongeren, zeg maar. Van 20.00 tot 00.00 uur zijn er nationale en internationale auteurs om te ontmoeten.  

De avond start met de auteurs Özcan Akyol, Mano BouzamourEva Burgers, Anne-Gine Goemans, Helen VreeswijkMirjam Mous en Alex Boogers, die in de aansluitende week vele scholen door Nederland zullen bezoeken. Presentator Andrew Makkinga ondervraagt ze onder andere over hun eigen schoolperiode.  

Ook internationale YA-auteurs Kass Morgan en Laure Eve zijn te gast. Tijdens een Q&A kun je hen de feestjurk van het lijf vragen. Verder wordt ook nog de Dioraphte Literatour Prijs uitgereikt. Daarna is het tijd voor een dansje op de deuntjes van de dj. Of vermaak je bij de silent disco in de leeshoek, bezoek de Harry Potter expositie en maak toffe foto’s in de photobooth. Aan het einde van de avond mag een goodiebag niet ontbreken. Tickets vanaf €7,50

17 september

YA-Saturday op de Boekenparade. Tolhuistuin, Amsterdam, 11.00 – 15.00h. De volgende dag gaat het feest door! Er is wederom tijd om vragen te stellen aan Laure Eve en Kass Morgan, je leert je lievelingsboek ontleden met uitgeefster Lidewijde Paris (ook auteur van het boek Hoe lees ik?), Judith Eiselin en Jet Steinz komen vertellen over de lol en moeilijkheden van het schrijven in een groep (samen met Nicolien Mizee en Hans van der Beek schreven ze een unieke serie: vier boeken, vier hoofdpersonen, één locatie) en volg je een workshop Fantasy Schrijven met Alexandra Penrhyn Lowe. Tickets vanaf €7,50.   

Een combinatieticket voor YA Weekender (YALBal + YA-Saturday) op de Boekenparade kost € 12,50.  

De Vleugels-party. Brugse boekhandel, Brugge, 14.00 - 17.00h. Stel al je vragen over uitgeven aan selfpubbers Vanessa Gerrits (Tweedehands Vleugels), Jen Minkman (oprichtster van Dutch Venture Publishing en auteur van Het Laatste Licht) en Chinouk Thijssen (BookTuber en auteur van Hij is van mij en Blindelings)! Ook worden er diverse workshops gegeven. Toegang gratis, maar wel even aanmelden.  

Ontmoet Laure Eve. Boekhandel Donner, Rotterdam. 15.00 - 17.00h. Stel je vraag en laat je boeken signeren. Toegang gratis.  

Meet Cis Meijer. Boekhandel Van Pampus, Amsterdam, 15.30h. Leer Cis Meijer kennen en vraag haar alles over haar nieuwe YA-thriller Moordspel, die op 20 september verschijnt. Je krijgt als eerste een exemplaar! Toegang op uitnodiging.  

18 september

YAP! Young Adultfestival Purmerend. Pop-en cultuurpodium P3, Purmerend, 11.00 - 17.00h. O.a. een interview met Laure Eve, het team van het Dilemma op Dinsdagspel is aanwezig, net als een DJ en er zijn diverse workshops en activiteiten (waaronder handlettering, mokken versieren boekenleggers maken, boekenbingo met mooie prijzen). Toegang: € 10,-  

YA Sunday. Boekhandel in de Wolken, Voorburg. 13.00 - 16.00h. Auteurs Anna Woltz en Marieke Nijkamp zijn aanwezig, volg een workshop vloggen/bloggen van Dutch Book Chick Nanouk Meijer of een workshop handlettering door Mirjam van Handletters.nl. Inclusief goodiebag! Toegang: € 15,-  

23 september

Ontmoet Jenny Han. Boekhandel Donner, Rotterdam. 19.00 - 20.30h. Stel je vragen aan Jenny Han en laat je boeken signeren. Toegang gratis.  

YA-feest. Boekhandel Venstra, Amstelveen. 20.00 – 22.30h. Meet ‘n Greets, workshops, een speurtocht, quizzen, Q & A's, goodies, muziek en meer... Toegang: € 7,50 inclusief consumpties  

24 september

Yalfoort. St Aegtenkapel, Amersfoort. 15.00 - 18.00h. Jenny Han, Laure Eve, Lisa Wiliamson, Alex Gino, Ingrid Kluvers, Koos Meinderts, Marieke Nijkamp, Micha Meinderts, Erna Sassen en  Jennefer Mellink zijn aanwezig. De creatieve activiteiten zijn 'Handlettering', 'Korte verhalen schrijven', 'Flowschrijven' en 'Cut-up Collage'. Toegang: €15,00.  

25 september  

Hapjes & Sapjes met YA-auteurs. STAAL, Haarlem. 16.00 - 18.00h. Kletsen met onder anderen Jenny Han, Laure Eve, Anna van Praag, Jennefer Mellink en Miriam Bruijstens, terwijl je een mocktail in je hand houdt! Toegang: € 12,50 inclusief hapjes, sapjes en goodiebag.  

29 september 

YA-Event met Julie Kagawa. Boekhandel Dekker v.d. Vegt, Nijmegen. 16.30 - 21.00h. De dag start met een workshop Handlettering door Karin Luttenberg (kosten vijf euro), daarna is er de mogelijkheid om je eigen boeken te verkopen of te ruilen op de Boekenmarkt. Van 19.00-20.30 uur is het tijd voor de Meet & Greet met Julie Kagawa. Toegang gratis.  

30 september

Julie Kagawa signeert. Boekhandel Haasbeek, Alphen a/d Rijn. 19.00 – 20.30h. Julie Kagawa signeert maximaal twee boeken per persoon. Toegang gratis.    


Mis je nog YA-evenementen? Laat het ons weten en we voegen ze toe aan onze literaire agenda.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: September: Ontmoet je favoriete YA-auteurs!

 

Over

Kass Morgan

Kass Morgan

Kass Morgan is een Amerikaanse schrijfster. Haar debuut The 100 (De 100) versche...

Laure Eve

Laure Eve

Laure Eve is een Frans-Britse YA-auteur. Ze schreef drie boeken, waarvan de laat...

Jenny Han

Jenny Han

Jenny Han is geboren en opgegroeid in Richmond, Virginia. Ze ging naar de Univer...

Cis Meijer

Cis Meijer

Cis Meijer (1970) studeerde film- en televisiewetenschappen aan de UvA en werkt ...

Mirjam Mous

Mirjam Mous

De Nederlandse Mirjam Mous is schrijfster van jeugdboeken voor zowel jonge als i...

Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk (Den Haag, 1961 - 2016) was een Nederlandse auteur van misd...

Gesponsorde boeken