Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Shortlist ANV Debutantenprijs bekend

De vakjury van de ANV Debutantenprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt voor het beste Nederlandstalige fictiedebuut, heeft de shortlist bekendgemaakt.

De ANV Debutantenprijs, voorheen Debutantenprijs en Academia Literatuurprijs, is uniek omdat het zowel een vakjury als een publieksprijs is. De jury stelde een long-en shortlist op en Nederlandse en Vlaamse lezers bepalen vervolgens de uiteindelijke winnaar, die een geldbedrag van 7500 euro wint. De overige twee genomineerden ontvangen een geldbedrag van 750 euro.

Op de shortlist staan:

We zullen niet te pletter slaan
- Nina Polak (Prometheus)

Birk - Jaap Robben (De Geus)
Deze roman won ook de Boekhandelsprijs 2014 en de Dioraphte Literatourprijs.

De consequenties - Niña Weijers (Atlas Contact)
Dit boek won ook de Anton Wachterprijs 2014 en de publieksprijs van de Gouden Boekenuil én haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs.

De bekendmaking en de prijsuitreiking vinden plaats op 20 september in het Energiehuis in Dordrecht.
Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Hannah van Wieringen, de schrijfster van De kermis van Gravezuid.

Winnaar volgens Hebban
Jaap Robbens Birk werd van bovenstaande genomineerde titels tot nu toe het meest gelezen en het hoogst gewaardeerd op Hebban, met een gemiddelde van 4 sterren. De consequenties en We zullen niet te pletter slaan worden beide gewaardeerd met gemiddeld 3,5 sterren. Wie moet volgens jou de ANV Debutantenprijs winnen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel en zet het boek op je favorieten-plankje.
Mee stemmen als publieksjury? Dat kan hier!

Bijzondere actie
Wil jij bovenstaande romans nog graag lezen? De drie genomineerde boeken zijn vanaf dinsdag 9 juni in de boekhandel te koop voor slechts 25 euro. De actie loopt tot 10 juli.

Meer info: www.anvdebutantenprijs.nlOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Shortlist ANV Debutantenprijs bekend

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken