Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Shortlist Kookboek van het Jaar

Zojuist zijn de zes titels bekendgemaakt die kans maken op de vakjuryprijs voor Kookboek van het jaar. Het publiek doet ook mee en kan bepalen welke titel uit deze shortlist de publieksprijs De Gouden Garde verdient.

De genomineerden voor Kookboek van het Jaar zijn in 2015:

De Veldkeuken van Femke de Winter & René van der Veer (De Vrije Uitgevers)

Wat begon met een mobiele mini-keuken in een bakfiets, is in zestien jaar tijd uitgegroeid tot De Veldkeuken; één van de meest geliefde en karakteristieke plekken van Utrecht om te eten.

De Japanse keuken van Nancy Singleton Hachisu (Terra)

Dit Japanse kookboek biedt een unieke kijk op het leven op een traditioneel Japanse boerderij aan de hand van 165 simpele en pure recepten.

Hebbanrecensent Marieke gaf dit kookboek vijf sterren en vertelde over boek: 'Wat betreft eten en koken heeft Nancy een paar uitgangspunten. Volgens haar is het belangrijkste van een recept dat je de verhouding erin kan ontdekken, zodat je deze gemakkelijk kan aanpassen. Op de boerderij heb je soms een overvloed aan een bepaalde groente, dit zorgt ervoor dat je creatief moet worden bij het koken met producten. Jij bepaalt niet wat je gaat koken maar dat doet het land.'

Un Buku van Harold Pereira, Mirjam van der Rijst, Eveline Stoel, Martien Holtzappel & Nawal Batoun (Kosmos uitgevers)

Un Buku is een prachtig uitgevoerd boek, met heerlijke, authentieke Surinaamse recepten. Met klassieke gerechten zoals pom en gevulde roti, maar ook bitterballen van bakkeljauw, maiskoekjes en samosa's.

Peru van Gaston Acurio (Karakter uitgevers)

Met dit complete boek kan iedereen de Peruaanse keuken in huis halen en kennismaken met de gerechten die de Peruanen thuis en in lokale restaurants eten.

Spuntino van Russell Norman (Karakter uitgevers)

Spuntino is New York in boekvorm: van pittige salades tot sappige sliders, van rijke pizzette tot dronken desserts.

WorldGranny’s kookboek van Rob Baris, Fons Burger & Maarten Laupman (Dif Books)

Een kookboek in stripvorm, waarin aan de hand van honderden foto's de recepten stap voor stap worden uitgelegd. Het resultaat is een prachtig en humoristisch boek met exotische recepten die al generaties lang worden overgedragen, maar ook oer-Hollandse klassiekers.

Er kan gestemd worden tot en met woensdag 11 november. Op 12 november wordt de winnaar bekendgemaakt. Vorig jaar won Koken tussen de vulkanen van Ko Sliggers. De Gouden Garde ging in 2014 naar Melk & Dadels van Nadia Zerouali.



Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

1107 volgers
539 boeken
8 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Shortlist Kookboek van het Jaar

 

Gerelateerd