Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Shortlist Luisterboek Award 2018: Alleen op de wereld

door Soraya Vink (crew) 3 reacties
Welke vijf luisterboeken hebben de shortlist van de Luisterboek Award 2018 gehaald? We stellen de boeken, hun schrijvers en voorlezers aan je voor in deze artikelen. De eerste genomineerde is Gijs Scholten van Aschat, voorlezer van de klassieker 'Alleen op de wereld'.

Meer Week van het Luisterboek vind je op het Luisterboeken-kanaal

Het geliefde boek Alleen op de wereld is niet weg te denken uit de canon van kinderboeken die al generaties lang lezers weten te raken. Het vertelt het verhaal van de 8-jarige vondeling Rémi die door zijn stiefouders aan straatmuzikant Vitalis wordt verkocht. Daarmee begint zijn lange zwerftocht door het 19e-eeuwse Frankrijk, waarin hij er na de dood van Vitalis helemaal alleen voor komt te staan. Het boek, dat voor het eerst werd gepubliceerd in 1878, is inmiddels meerdere keren verfilmd en op de planken gebracht als toneelstuk.  


Luister een fragment:

Hector Malot (1830-1907) was een Franse schrijver die voorheen als literair criticus werkte voor de Franse krant. In totaal heeft hij meer dan 70 boeken geschreven, waaronder een aantal kinderboeken. Alleen op de wereld wordt nog steeds gezien als zijn meesterwerk.  

Gijs Scholten van Aschat is acteur en zowel bekend van zijn rollen in speelfilms als in vooraanstaande toneelstukken. Voor zijn rol in de televisieserie Oud geld ontving hij in 1998 een Gouden Kalf. Als voorlezer van luisterboeken werd hij in 2011 bekroond met de Esta Luisterboek Award voor het inspreken van De tuinen van Dorr.  

Ook voorgelezen door Gijs Scholten van Aschat zijn:


Meer artikelen over de Week van het Luisterboek vind je terug op dit kanaal.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Shortlist Luisterboek Award 2018: Alleen op de wereld

 

Gerelateerd

Over

Hector Malot

Hector Malot

Hector-Henri Malot (La Bouille bij Rouen, 20 mei 1830&n...

Gesponsorde boeken