Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Shortlist Luisterboek Award 2018: Het labyrint der geesten

Welke vijf luisterboeken hebben de shortlist van de Luisterboek Award 2018 gehaald? We stellen de boeken, hun schrijvers en voorlezers aan je voor in deze artikelen. De vierde genomineerde is Sander de Heer, voorlezer van 'Het labyrint der geesten'.

Meer Week van het Luisterboek vind je op het Luisterboeken-kanaal

Spanje in de late jaren ’50: Een opdracht van de geheime dienst brengt de eigenzinnige Alicia Gris van Madrid terug naar haar geboortestad Barcelona. Zij moet de plotselinge verdwijning van minister Mauricio Valls ophelderen, wiens duistere geschiedenis hem in lijkt te halen. Hij heeft een geheimzinnig boek uit de reeks Het kerkhof der Vergeten Boeken in zijn bezit, dat Alicia pijnlijk aan haar eigen lot doet herinneren. Het voert haar naar de boekhandel Sempere & Zoon, in het hart van Barcelona. Maar de antwoorden die Alicia daar vindt, brengen niet alleen haar eigen leven in gevaar, maar ook dat van de mensen die haar dierbaar zijn.


Luister een fragment:

Carlos Ruiz Zafón werd in een klap bestsellerauteur door zijn indrukwekkende roman De schaduw van de wind waarmee hij de harten van lezers wereldwijd stal. Het was de opening van de bijzondere reeks boeken rond Het Kerkhof der Vergeten Boeken waarvan de roman Het labyrint der geesten het slotstuk is. In Spanje is hij na Miguel de Cervantes de auteur waarvan de meeste boeken zijn verkocht.

Sander de Heer is al ruim twintig jaar actief als stemacteur. Zo sprak hij voor verschillende tekenfilms de stemmen in van Meneer Krabs (SpongeBob) en Ziggy (Jungle Book 2) en is hij een veelgevraagd verteller van luisterboeken. In 2011 won hij de Zilveren Koe voor zijn bijdrage aan de nasynchronisaties in Nederland.

Meer artikelen over de Week van het Luisterboek vind je terug op dit kanaal.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Shortlist Luisterboek Award 2018: Het labyrint der geesten

 

Gerelateerd

Over

Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón (1964-2020) is een Spaanse roman- en scriptschrijver. Hij de...

Gesponsorde boeken