Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Shortlist Luisterboek Award 2018: Kleurenblind

Welke vijf luisterboeken hebben de shortlist van de Luisterboek Award 2018 gehaald? We stellen de boeken, hun schrijvers en voorlezers aan je voor in deze artikelen. De tweede genomineerde is Howard Komproe, voorlezer van 'Kleurenblind'.

Meer Week van het Luisterboek vind je op het Luisterboeken-kanaal

De Zuid-Afrikaanse Trevor Noah werd geboren als zoon van een blanke vader en een zwarte Xhosa-moeder, die voor de buitenwereld moest doen alsof ze zijn nanny was. Zijn briljante, excentrieke moeder speelde een hoofdrol in zijn jeugd: ze was komisch en diepgelovig (ze gingen zes dagen per week naar de kerk en op zondag zelfs drie keer), en hielp Noah op zijn hobbelige weg naar wereldfaam.

In het boek Kleurenblind blikt Noah terug op zijn bijzondere jeugd en legt hij in deze memoires uit hoe het zijn blik op de wereld heeft bepaald. Met een humoristische ondertoon neemt hij de lezer mee in zijn overtuigingen.  


Luister een fragment:

Trevor Noah is presentator van het populaire televisieprogramma The Daily Show, waarin hij Amerika dagelijks voorziet van zijn satirische kijk op het leven. In 2012 was hij de eerste Zuid-Afrikaanse comedian die mocht optreden in The Tonight Show, waarna hij populair werd bij het Amerikaanse publiek.   

Howard Komproe is stand-up comedian en (stem)acteur. Sinds 2009 zet Komproe zich ook in als ambassadeur van Stichting B!NK, een stichting die zich bezighoudt met het leed van kinderen in niet-westerse landen. Daarnaast maakt hij samen met cabaretiers Jandino Asporaat, Murth Mossel en Roué Verveer deel uit van het Carribbean Combo. Meer over Howard Komproe lees je in een interview met Hebban.

Meer artikelen over de Week van het Luisterboek vind je terug op dit kanaal.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Shortlist Luisterboek Award 2018: Kleurenblind

 

Gerelateerd

Over

Trevor Noah

Trevor Noah

Trevor Noah werd in 1984 geboren in Zuid-Afrika en werd in 2012 als comedian bek...

Howard Komproe

Howard Komproe

Wanneer Howard Komproe, comedian, presentator & acteur, op zijn twaalfde in ...

Gesponsorde boeken