Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Shortlist Luisterboek Award 2018: Kolja

Welke vijf luisterboeken hebben de shortlist van de Luisterboek Award 2018 gehaald? We stellen de boeken, hun schrijvers en voorlezers aan je voor in deze artikelen. De derde genomineerde is Arthur Japin, voorlezer én schrijver van 'Kolja'.

Meer Week van het Luisterboek vind je op het Luisterboeken-kanaal

Kolja is acht jaar oud en doofstom als de gebroeders Modest en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski zich over hem ontfermen. Zeventien jaar lang trekken zij met hem op. Reizend door Europa bevrijden zij de jongen uit zijn isolement.

Wanneer Pjotr Iljitsj in 1893 in Sint-Petersburg overlijdt, twijfelt Kolja, inmiddels 25, direct aan de officiële doodsoorzaak, cholera. De ware toedracht wordt angstvallig verzwegen, maar stilte kent voor een dove als Kolja geen geheimen. Drie dagen – tot de staatsbegrafenis – heeft hij om de waarheid te achterhalen. Maar terwijl Sint-Petersburg gonst van de geruchten, rijst de vraag of hij de Tsjaikovski's, die hem leerden spreken, niet beter dient door nu te zwijgen.


Luister een fragment:Arthur Japin
is een van de meest geliefde literaire auteurs in Nederland. Japin debuteerde in 1996 met de verhalenbundel Magonische verhalen. Het boek werd goed ontvangen, maar met zijn tweede boek De zwarte met het witte hart, wist de schrijver een groot publiek te bereiken. Het boek werd wereldwijd vertaald en bezorgde Arthur Japin internationale roem. Zijn roman Een schitterend gebrek werd bekroond met de Libris Literatuurprijs. Hij las zelf de luisterboekversie van Kolja voor.

Meer artikelen over de Week van het Luisterboek vind je terug op dit kanaal.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Shortlist Luisterboek Award 2018: Kolja

 

Gerelateerd

Over

Arthur Japin

Arthur Japin

Arthur Japin (1956) studeerde enkele jaren Nederlandse taal-en letterkunde en do...

Gesponsorde boeken