Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Bloed op sneeuw van Jo Nesbø

door Sander (Hebban Crew) 4 reacties
In de maanden juli en augustus publiceert Hebban op maandag en op donderdag een sneak preview: een voorpublicatie van in het oog springende romans en thrillers die binnenkort verschijnen. Vandaag: 'Bloed op sneeuw' van de Noorse bestsellerauteur Jo Nesbø.

De Noorse bestsellerauteur Jo Nesbø lijkt van alle markten thuis te zijn. Naast zijn thrillers schreef hij ook kinderboeken met in de hoofdrol Dr. Proktor. Nesbø brak pas echt door na de introductie van het personage Harry Hole, een alcoholverslaafde politieman. Zijn problemen met het laten staan van de fles zorgen ervoor dat de politieman regelmatig op het matje wordt geroepen bij zijn superieuren. Na een succesvolle tiendelige serie met hoofdpersonage Harry Hole, besluit de Noorse misdaadauteur een stand-alone thriller te publiceren. Na zijn laatste boek De zoon, begeeft de auteur zich opnieuw in de wereld van misdaad en corruptie.  

In oktober 2013 werd bekend dat het niet bij de naam Nesbø bleef. De Noor maakte een uitstapje onder het pseudoniem Tom Johansen. Onder deze naam schreef hij zijn laatste boek Bloed op sneeuw, dat inmiddels navolging heeft gekregen van twee andere delen. In de Noorse krant Dagbladet vertelt hij over de totstandkoming van zijn pseudoniem: ‘Het begon toen ik ooit een boek schreef met het personage Tom Johansen, een Deens-Noorse auteur die naar Los Angeles trok in de jaren ’70 en zijn brood verdiende als tekstschrijver voor reclames en televisie. In 2000 overleed Tom Johansen onder mysterieuze omstandigheden,’ aldus Nesbø.  

Productiemaatschappij Warner Brothers toonde al interesse in het manuscript door de rechten van dit boek te kopen en heeft plannen om het verhaal naar het witte doek te brengen. Voor de hoofdrol wordt Leonardo DiCaprio genoemd.  

In Bloed op sneeuw wordt het verhaal verteld van Olav, die zijn dagelijkse leven als eenzame ziel doorbrengt. Niet zo gek als je huurmoordenaar van beroep bent. Als hij eindelijk de vrouw van zijn dromen heeft ontmoet, lijkt het leven hem eindelijk toe te lachen. Maar dan stuit hij op twee problemen: ze is de vrouw van zijn baas en hij heeft de opdracht gekregen haar om het leven te brengen.

Bloed op sneeuw komt op 01 september uit bij Uitgeverij Cargo.

Klik hier om de voorpublicatie te lezen.

Sneak Preview Zomer

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug. 

 Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1055 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Bloed op sneeuw van Jo Nesbø

 

Gerelateerd

Over

Jo Nesbø

Jo Nesbø

Jo Nesbø (Oslo, 1960) geldt als de belangrijkste en populairste misdaadauteur ...

Gesponsorde boeken