Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Fragment De laatste getuige van Frank Krake

door Soraya Vink (crew) 2 reacties
Na het overweldigende succes van zijn boek 'Menthol' is Frank Krake terug met opnieuw een indrukwekkend levensverhaal van een Nederlander. In 'De laatste getuige' maken we kennis met Wim Aloserij, overlevende van drie concentratiekampen en een scheepsramp. Op Hebban lees je een Sneak Preview.

Liggend op het dak van een trein ontvlucht de twintigjarige Amsterdammer Wim Aloserij in 1943 de verplichte Arbeitseinsatz in Duitsland. Hij duikt onder bij een boer en slaapt maandenlang in een kist onder de grond. Toch wordt hij bij een razzia gepakt en opgesloten in de beruchte Gestapo-gevangenis aan de Euterpestraat. Hij belandt in Kamp Amersfoort en gaat enkele weken later op transport naar Noord Duitsland, waar hij acht maanden lang de dodelijke dwangarbeid in de concentratiekampen Husum en Neuengamme overleeft. Mede dankzij de harde lessen van zijn drinkende stiefvader. 

Als de oorlog bijna ten einde is belandt Wim op het luxe cruiseschip Cap Arcona, dat voor anker ligt in de Lübeckerbocht. Terwijl op de wal de geallieerden Duitsland tot overgave dwingen, begaat de RAF boven water een dodelijke vergissing. Jachtvliegtuigen bombarderen meerdere schepen en in een waar inferno verongelukken 7.000 gevangenen. Samen met slechts enkele honderden opvarenden overleeft Wim Aloserij een van de grootste scheepsrampen aller tijden. 

Op zijn vierennegentigste vertelt hij ons zijn verhaal. Als de laatste getuige. 


Op Hebban vind je nu op een leesfragment uit dit aangrijpende boek:

Lees hier een fragment

De laatste getuige is op 5 april bij Uitgeverij Achtbaan verschenen.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Fragment De laatste getuige van Frank Krake

 

Gerelateerd

Over

Frank Krake

Frank Krake

Frank Krake (1968) studeerde Marketing Strategy aan de RUG. Hij publiceerde in d...

Hebban Spots

De laatste getuige

23 volgers

Welkom bij de leesclub rond De laatste getuige, een vertelling van de hand van Frank Krake (Menthol) van het indrukwekkende levensverhaal van Nederlander Wim Alosery (Uitgeverij Achtbaan). Het boek...

Gesponsorde boeken