Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Dingen die niet mogen van Sabine van den Berg

Met haar nieuwe roman 'Dingen die niet mogen' schreef Sabine van den Berg een verhaal over liefde, vergankelijkheid en ontluikende seksualiteit, maar vooral over de broeierige verhoudingen binnen een gezin. Lees hier een Sneak Preview!

Sabine van den Berg (1969) werkte onder andere als redacteur voor het literaire tijdschrift Lust & Gratie, voordat ze zich in 2000 volledig wijdde aan schrijven en schilderen. In dat jaar verscheen haar debuutroman De naam van mijn vader, twee jaar later gevolgd door De lachende derde. In 2013 verscheen Wissel.

Van den Berg wordt geprezen om haar beeldende stijl. In sober taalgebruik weet ze spanning en verwarring de boventoon te laten voeren in een filmisch geheel.
Haar nieuwe roman, Dingen die niet mogen, speelt zich af in de omgeving van een plattelandsdorp. Tien jaar geleden werd daar een lustmoord gepleegd op een veertienjarig meisje. Hoewel de dader nooit is gevonden, gaat het leven in het dorp verder, ook bij een boerengezin. Maar dan gaat de dochter van de nurkse boer voor het eerst uit met de jongere broer van het slachtoffer. De gedachte aan de moord kan nu niet meer langer buiten de deur worden gehouden. Moeder en dochter kijken in deze roman afwisselend naar de andere gezinsleven. Een web van suggesties leidt van vermoedens tot verdenkingen.

Dingen die niet mogen verschijnt op 4 april, maar wil je alvast wat lezen?

Klik hier voor een voorpublicatie

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Wil je meer lezen uit Dingen die niet mogen ? Of eigenlijk gewoon alles? Doe dan mee met de giveaway want wij maken een aantal lezers blij met dit boek!

Meer veelbelovende romans in april

Pijn van Zeruya Shalev (1 april, Cossee)
Iris raakte tien jaar geleden zwaargewond bij een terreuraanslag in een bus. Na tien jaar heeft ze haar oude leven weer opgepakt. De pijn is echter gebleven. Als ze op een feest haar grote jeugdliefde weer ontmoet, raakt Iris het spoor volledig bijster.
In de schemer fluit de merel van Linda Olsson (1 april, Orlando)
Drie eenzame mensen wonen in hetzelfde appartementencomplex in Stockholm: de depressieve Elisabeth, de getalenteerde illustrator Elias die een groot geheim met zich meedraagt, en Otto, een weduwnaar en voormalig eigenaar van een boekwinkel. Een pakketje dat verkeerd wordt bezorgd betekent een beginnende vriendschap tussen de drie gekwetste en eenzame zielen. Hun liefde voor verhalen en literatuur brengt hen ertoe zich voor elkaar open te stellen.

Moeders Zondag van Graham Swift (1 april, Hollands Diep)
30 maart 1924, Moeders Zondag. Al het huispersoneel krijgt vrij voor familiebezoek. Jane Fairchild is een dienstmeisje dat vroeger te vondeling is gelegd. Hoe brengt zij deze dag door aangezien ze geen moeder heeft om te bezoeken? En hoe zal de rest van haar leven zich ontvouwen, na de gebeurtenissen van deze dag?Het glazen huis van Leonora Christina Skov (1 april, Cargo)
Op Stormø, een onbewoond eiland voor de Deense kust, komen zeven kunstenaars en wetenschappers die elkaar niet kennen bij elkaar. Als blijkt dat hun huis van glas is en ze niet terug kunnen naar het vasteland, zijn de gasten meer op elkaar aangewezen dan ze lief is. Dan verdwijnt een van hen en een ander komt dodelijk ten val. Steeds meer wordt duidelijk dat de gasten een gedeeld verleden hebben, vol leugens en bedrog, waarin het onderscheid tussen dader en slachtoffer al snel vervaagt.

Ik heet Lucy Barton van Elizabeth Strout (4 april, Atlas Contact)
Lucy Barton is herstellende van wat een simpele operatie had moeten zijn. Haar moeder, met wie ze jaren geen contact had, komt haar bezoeken in het ziekenhuis. Moeder en dochter roddelen over mensen uit het dorp van haar jeugd, maar het blijft onwennig. Onder de oppervlakte liggen nog steeds de spanningen van het ontvluchten van haar getroebleerde familie en het verlangen om schrijfster te worden.

Bekijk de verwachtpagina voor meer verwachte boeken.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Dingen die niet mogen van Sabine van den Berg

 

Gerelateerd

Over

Sabine van den Berg

Sabine van den Berg

Sabine van den Berg (1969) volgde de opleiding Reclametekenen in Amsterdam, stud...

Gesponsorde boeken