Hebban vandaag

Leesclubs /

Sneak preview: Een ongewoon huwelijk (met leesclub-inschrijving)

door Hebban Crew 2 reacties
Vandaag verschijnt bij HarperCollins Holland Een ongewoon huwelijk, de Nederlandse vertaling van An American Marriage van Tayari Jones. Een ongewoon huwelijk is een eigentijdse, briljante en ontroerende roman over onvoorwaardelijke liefde en de complexiteit van relaties. Lees op Hebban een sneak preview én schrijf je in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit.

Celestial en Roy zijn jong, verliefd en pas getrouwd. Zijn carrière in de zakenwereld zit in de lift, zij is een veelbelovende artiest. Ze zijn net aan het wennen aan de routine van hun leven samen als ze uit elkaar getrokken worden door omstandigheden die ze zich nooit hadden kunnen inbeelden. Roy wordt gearresteerd en veroordeeld tot twaalf jaar cel voor een misdaad waarvan Celestial weet dat hij die niet heeft gepleegd. Wrong race, wrong place. Ondanks haar sterke onafhankelijkheid, voelt Celestial zich ontheemd. Ze zoekt troost bij André, haar jeugdvriend en getuige op haar huwelijk. Roy ontdekt in zijn isolement een heel nieuwe wereld. Kan liefde zelfs in extreemste omstandigheden standhouden?

Lieve Roy,
Ik schrijf deze brief aan de keukentafel. Ik ben alleen op een manier die meer is dan het simpele gegeven dat ik de enige levende ziel ben binnen deze muren. Tot nu toe dacht ik dat ik wist wat wel en wat niet mogelijk was. Misschien is dat de ware betekenis van onschuld, dat je je geen enkele voorstelling kunt maken van pijn en verdriet in de toekomst. Als er iets gebeurt wat al het denkbare overstijgt, verander je daardoor. Het lijkt op het verschil tussen een rauw ei en een gebakken ei. Het is hetzelfde, maar toch totaal anders. Beter dan zo kan ik het niet uitleggen. Ik kijk in de spiegel en ik weet dat ik het ben, maar ik herken mezelf niet.

Lees hier een fragment

Hebban Leesclub

Wil je dolgraag verder lezen na dit fragment? Schrijf je dan in voor de Hebban Leesclub en maak kans op een exemplaar van Een ongewoon huwelijk. Je hebt tot en met 26 september de tijd. Lees ook: Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies?

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Hebban Crew

2344 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: Een ongewoon huwelijk (met leesclub-inschrijving)

 

Gerelateerd

Over

Tayari Jones

Tayari Jones

Tayari Jones woont in Brooklyn en werkt aan de MFA faculteit van Rutgers Univers...

Hebban Spots

Een ongewoon huwelijk

20 volgers

Welkom bij de leesclub rond Een ongewoon huwelijk van Tayari Jones, een eigentijdse, briljante en ontroerende roman over onvoorwaardelijke liefde en de complexiteit van relaties (Uitgeverij...