Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Het huis van de namen van Colm Tóibín + giveaway

door Daphne van Rijssel (crew) 3 reacties
Na het succes van zijn roman 'Nora' en de verfilming van 'Brooklyn', is de Ierse schrijver Colm Tóibín terug met nieuw werk. Met 'Het huis van de namen' brengt de fijngevoelige schrijver een moderne hervertelling van een Grieks drama. Lees hier alvast een sneak preview én maak kans op deze roman!

'Klein verhaal, groot verteld, echt ongelofelijk', zo prees boekverkoper Grietje Braaksma Nora van Colm Tóibín (1955) de hemel in bij De Wereld Draait Door. Deze roman uit 2014 werd alleen in Nederland al vaker dan 30.000 keer verkocht en verhaalt over Nora Webster, die na de dood van haar man met haar zoontjes Donal en Conor achterblijft. Gevangen in haar omstandigheden, en worstelend met het verleden, probeert ze haar kinderen een toekomst te bieden. Een verhaal over dood en rouw, terugkerende thema's in het Tóibíns boeken. Volgens eigen zeggen staan deze thema's zelfs in zijn DNA geschreven. Zo vertelde hij vorig jaar aan Hebban: ‘Ik kan me niet voorstellen dat ik een boek schrijf waarin verlies géén rol speelt.’

En ja, ook in Tóibíns nieuwste roman House of names is de dood weer prominent aanwezig. Met deze roman geeft de schrijver die al drie keer werd genomineerd voor de Man Booker Prize stem aan een van de grootste booswichten uit de literaire geschiedenis: Klytaimnestra. Haar echtgenoot Agamemnon is jaren geleden met zijn leger naar Troje vertrokken en Klytaimnestra heerst nu over Mycene. Samen met haar minnaar beraamt ze de moord op Agamemnon. 'Ik ben vertrouwd met de geur van de dood', zo begint ze haar verhaal. Klytaimnestra is niet alleen een wrede moordenares, maar ook een rouwende moeder, in de steek gelaten door de goden en verraden door haar man, die militair gewin boven de liefde voor zijn kinderen plaatste. Maar wraak is een gevaarlijke emotie.

House of names, dat in mei van dit jaar verscheen, is nu door Anneke Bok vertaald naar het Nederlands. Het huis van de namen ligt vanaf 22 augustus in de boekhandel, maar wie alvast wil voorproeven kan hier een sneak preview lezen.

Naar de sneak preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Smaakt de sneak preview naar meer? Doe dan mee met de giveaway, wij maken een aantal lezers blij met Het huis van de namen!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Het huis van de namen van Colm Tóibín + giveaway

 

Gerelateerd

Over

Colm Tóibín

Colm Tóibín

Colm Tóibín (1955) werd geboren in het Ierse plaatsje Enniscorthy ...

Gesponsorde boeken