Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Het rijk van Jegorov van Manuel Moyano

Deze zomer en dit najaar verschijnen er belangrijke grote romans van zowel gevestigde nationale als internationale auteurs. In de maanden juli en augustus publiceert Hebban op maandag en op donderdag een sneak preview: een voorpublicatie van belangrijke romans die binnenkort verschijnen.

'Ik ga onbeschaamd aandacht vragen voor een van de zomerboeken van Meridiaan. Niet omdat het komkommertijd is – nou ja, ook – maar omdat het zo’n ontzettend leuk boek is en leuke boeken soms toch een duwtje nodig hebben', zo begon uitgever Nelleke Geel haar Hebban-column begin juli.

 Het ontzettend leuke boek waar ze het over heeft is El imperio de Yegorov van Manuel Moyano, door Jacqueline Visscher vertaald naar Het rijk van Jegorov. In deze roman staat een onderwerp centraal dat ons stervelingen ongetwijfeld aanspreekt: onsterfelijkheid, gecombineerd met de eeuwige jeugd.

Papoea Nieuw- Guinea, de jaren '70. Geheel toevallig ontdekt een Japanse expeditie hét medicijn voor de eeuwige jeugd. Tientallen jaren later is de productie van het medicijn omgeven met geheimzinnigheid en illegale praktijken. Het wondermiddel kent één nadeel, je moet het voor altijd blijven slikken, want wie stopt zal een gruwelijke dood sterven. 'Dat weerhoudt overigens geen mens met geld ervan om zich met huid en haar aan het spul over te leveren', schrijft Geel in dezelfde column. Niet alleen wetenschappers, maar ook potentiële verstrekkers zijn geïnteresseerd in het onsterfelijkheidsmedicijn. Wie eenmaal kiest voor de eeuwige jeugd, moet de medicijnen immers levenslang innemen en dat betekent dat er veel geld valt te verdienen.

De Spaanse auteur Manuel Moyano weet de lezer met dit boek op een grappige manier af te helpen van de wens om onsterfelijk te worden. Eerder publiceerde hij romans, korte verhalen(bundels) en essays, waarmee hij vele prijzen won. Het rijk van Jegorov eindigde als finalist voor de restigieuze Premio Anagrama 2014.

Vanaf half augustus is de roman overal verkrijgbaar. En waarom dit écht een aanrader is kan de uitgever het beste zelf uitleggen: 

‘Het rijk van Jegorov, prachtige vakantielectuur met een donker randje. De auteur wint niet voor niets prijzen en nominaties met zijn korte verhalen en romans, he has a way with words en meer dan voldoende verbeeldingskracht om uit die twee zaken iets moois te laten ontstaan.’De pers over deze roman:

‘De roman die finalist was voor de Premio Herralde is magnifiek. Alles lijkt ver weg, maar wat we lezen staat zó dicht bij ons dagelijks leven!’ - El País

‘Moyano is een geboren verhalenverteller die het ongeloof van de lezer moeiteloos laat verdwijnen.’ -ABC

‘Een avonturenverhaal en een politieke thriller met het tempo van een rockopera. Een satirische dystopie en een sterk staaltje science fiction over de vergankelijkheid van het menselijk bestaan. Het rijk van Jegorov is het allemaal, en méér.’ -La Opinión de Murcia

‘Verrassend door de originele structuur, en met een bijtende kritiek op onze verheerlijking van de jeugd.’
- El Día de Córdoba

Het rijk van Jegorov verschijnt 12 augustus bij Meridiaan Uitgevers. Alvast even 'voorproeven'?Klik hier om een voorpublicatie te lezen.

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Het rijk van Jegorov van Manuel Moyano

 

Gerelateerd

Over

Manuel Moyano

Manuel Moyano

Manuel Moyano (1963, Córdoba) is landbouwkundig ingenieur van huis uit en...

Gesponsorde boeken