Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview: Ik heb een slimme droger van Tex de Wit (met giveaway)

door Hebban Crew 1 reactie
Tex de Wit is allang geen onbekende meer voor iedereen die houdt van goede grappen en absurde verhalen. De comedian en schrijver van Zondag met Lubach kwam in september met zijn eerste boek: 'Ik heb een slimme droger'. Op Hebban kun je een sneak preview lezen én we geven 5 exemplaren weg!

Tex de Wit (1986) is de zoon van striptekenaar Peter de Wit. Hij volgde een studie journalistiek en ontdekte vervolgens zijn passie voor (stand-up) comedy. Sinds 2013 zit hij bij Comedytrain en schrijft hij columns voor het radioprogramma Spijkers met koppen. Een jaar later wist hij zijn studie alsnog te combineren met zijn werk toen hij zich aansloot bij het schrijversteam van Zondag met Lubach.

Sinds 2015 zien je Tex de Wit ook steeds meer vóór de camera. Als 'verslaggever' bij Zondag met Lubach, tafelheer bij DWDD en tribunelid voor De Rijdende Rechter. Hij werkt mee aan het sketchprogramma Klikbeet en presenteert sinds februari het satirische sportprogramma Makkelijk Scoren

De Wit omschrijft zichzelf als volgt:

Tex de Wit is comedian, columnist, vader, zoon, man, schaker en gigolo. Ik heb een slimme droger is zijn eerste boek. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels fictie, net als deze tekst....

Daarmee begin je al een idee te krijgen over het soort boek dat uit zijn pen komt rollen. Ik heb een slimme droger gaat over het leven in al zijn grootsheid. Urgente zaken als zelfverzonnen spreekwoorden, het Nederlands Kampioenschap Twister, een exclusief interview met de prins van Sneeuwwitje, tips voor je bruiloft en zindelijkheid komen voorbij. 

Een tipje van de sluier

Vroeger hadden mensen vaak dertig jaar dezelfde baan. Tegenwoordig is dat gemiddeld nog maar drie jaar en het wordt steeds korter. Dat merk je. Als je in de supermarkt aan een medewerker vraagt: ‘Weet u waar de pindakaas staat?’, zegt-ie: ‘Nee, sorry, ik ben hier pas een kwartiertje in dienst. Maar ik roep mijn collega even, die werkt hier al de hele ochtend. Die weet echt alles! Die is al manager.’

Voor dit boek testte ik soms verhaaltjes op mijn vriendin. Dat deed ik stiekem. Maar laatst dacht ik: dat is misschien toch niet netjes, dat moet ik toch wel even zeggen. Dus ik zei: ‘Hé schat, ik test soms verhaaltjes voor in mijn boek op je.’ Zei ze: ‘Ja, dat weet ik, ik test ook dingen op jou.’ Maar zij ontwikkelt medicijnen.

Leesfragment

Bovenstaande stukjes smaken ongetwijfeld naar meer. Gelukkig hebben we een sneak preview voor jullie klaarstaan vol hilariteit. Lees snel meer en doe vervolgens mee aan de winactie, want dit boek wil je natuurlijk in huis hebben. 

Lees een fragment uit Ik heb een slimme droger

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Winactie

Samen met uitgeverij Thomas Rap geeft Hebban 5 exemplaren weg van Ik heb een slimme droger. Wil jij kans maken om dit boek te winnen? Doe dan gauw mee!

Ga naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2178 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: Ik heb een slimme droger van Tex de Wit (met giveaway)

 

Gerelateerd

Over

Tex de Wit

Tex de Wit

Tex de Wit is schrijver van Zondag met Lubach, bedenker van de satirische progr...

Hebban Spots

Literatuurcafé

179 volgers

Welkom in het Literatuurcafé. Deel je leestips, leeservaringen, leeswensen en alle andere bijzonderheden rond boeken in het literaire genre hier met gelijkgestemde zielen. Dit café wordt gerund...


Gesponsorde boeken